Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, 19. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitilmek üzere 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu başvurularda askerlik şartı kaldırıldı ve adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi. Bu şartların kaldırılması ve mezuniyetinde düşürülmesi ile 300 bine yakın başvuru yapıldı. Başvuruların başlaması ile günlerce Polis Akademisi Başkanlığının sitesine girilmedi. Peki 300 bine yakın kişinin başvuru yaptığı Polis Özel Harekat alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli mi? Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi Başkanlığından konu hakkında açıklama yapıldı mı?

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Polis Akademisi Başkanlığına yapılan 10 bin Polis Özel Harekat alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Şu an için Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi Başkanlığından şu an için konu hakkında açıklama yapılmadı ancak başvuruların bitmesinin üzerinden haftalar geçti ve yakın zaman içerisinde sonuçların kesin olarak açıklanması bekleniyor.

300 bine yakın kişinin başvurmuş olduğu Polis Özel Harekat alımlarının sonuçlanması ile adaylara yazılı, sözlü sınav yapılması ve mülakatlarda eleyici soruların sorulması bekleniyor. Başvuru yapan kişi sayısı fazla olduğu için fiziki yeterlilik ve parkurlarda da bazı zorluklara gidilebilmesi sosyal medya da en çok konuşulan konular arasında yer almaktadır.