Emniyet Genel Müdürlüğü en az lise mezunu olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan mülakat ile alım yapacağını duyurmuştu. Ancak başvuruların 10 Ekim'de yapılması beklenirken sistemde ki sıkıntı nedeni ile başvurular 17 Ekim'e ertelendi ve tekrar yapılan açıklama ile ileri bir tarihe başvuruların ertelenmesinin uygun görüldüğü açıklandı. Başvuruların ne zaman yapılacağı beklenirken bugün ilginç bir iddia ortaya çıktı.Buna göre 125 milletvekili KHK ile çıkan bazı kararlara itiraz etmek için başvuru yaptı ve bu başvuruların arasında KPSS'siz PÖH alımı da bulunuyor. Buna göre Polis Özel Harekat alımında ki KPSS şartının olmaması ve alımların mülakat ile yapılması şartları kalkabilir.

PÖH Alımında ki Aranan Şartlar Nelerdi

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ile PÖH alımına başvuracak adayların bazı şartları yerine getirmiş olması gerekmekteydi. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
28 yaşından gün almamış olmak
Askerlik görevini bitirmiş ve 36 ay geçmemiş olmak
En az lise mezunu olmak

Yukarıda belirtilenler gibi bazı şartlar aranmaktaydı. Milletvekillerinin KHK ile çıkan kararlara itiraz etmesi ile Polis Özel Harekat alımlarına tekrar Kamu Personeli Seçme Sınavı getirilebilir. Yine PÖH alımlarında uygulancak olan mülakat ile giriş yöntemi de iptal edilebilir ve adaylara KPSS şartı olup mülakat olmadan PÖH olabilir. Görüşmeler 2 Kasım'da Anayasa Mahkemesinde yapılacak.
Editör: TE Bilisim