Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığından yayımlanan açıklama ile toplam 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılacağı duyurulmuştu. En az lise mesunu adayların başvurabildiği PÖH alımlarında Kamu Personeli Seçme Sımavı ve askerlik şartı aranmadığından dolayı daha fazla adayın başvuru yapacağı düşünülmekteydi. Başvurular Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile 2 Kasım - 14 Kasım tarihlerinde kabul edildi.

Başvuruların bitmesi ile kaç bin adayın PÖH alımına başvurduğu merak ile bekleniyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü twitter sayfası aracılığı ile resmi rakamları açıkladı. İşte merakla beklenen başvuru sayısı.

Rekor Başvuru Yapıldı

Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kabul edilen başvuruların sona ermesi ardından EGM konu hakkında açıklama yaptı ve kaç bin adayın başvurduğu duyuruldu.

Yapılan açıklama ile Polis Özel Harekat alımına toplam 285 bin kişinin başvurduğu belirtildi.
Başvuran adayların 10 bini Polis Meslek Eğitim Merkezinde 19. Dönemde Özel Harekat eğitimi alacak ve eğitimin ardından görevlerine başlayacak.
Başvuruların sona ermesi ile adaylar kısa süre içerisinde yazılı ve sözlü sınav, sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik ve mülakatlara tabii tutulacak. Bu adımların hepsinden başarılı olan 10 bin aday Özel Harekat olarak eğitimlere başlayacak.
Editör: TE Bilisim