Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda lisans mezunu toplam 10 bin Polis Öze Harekat alımı yaptı. Bu alımların ardından en az lise mezunu adayların başvurabileceği 10 bin kişilik alımın daha yapılacağı belirtildi ve bin kişilik bayan adaya da kontenjan ayrılacağı belirtilmekteydi. 2 Kasım 2016 tarihi itibari ile 10 bin Polis Özel Harekat alımı başvurular başladı ancak bayanlara kontejan ayrılmadı ve tüm kontenjan erkeklere özel olarak sunuldu. Söz konusu bayan alımı ve yaş sınırının yükseltilmesi talebi Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı.

Yaş Şartı Yükseltilsin, Bayanlara Kontenjan Verilsin İsteği

Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alan Milliyetçi Harekat Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem 10 Kasım 2016'da yaptığı konuşmasında Polis Özel Harekat alımlarında uygulanan 28 yaş sınırının yükseltilmesi gerektiği ve bayanlara da kontenjan ayrılması gerektiğini belirterek vatan aşkı için cinsiyet ayrımının olmaması gerektiğini vurguladı.

Şu anda devam eden başvurular halen Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır ancak bu konuşmanın ardından bayanlara özel kontenjan ayrılması pek mümkün görünmüyor. Fakat diğer milletvekilleri de destek çıkarsa ilerleyen dönemler alınacak olan polis ve polis özel harekat adaylarına uygulanan yaş sınırı yükseltilebileceği gibi bayanlara da kadro beklenenden daha fazla ayrılabilir.