Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyonlarda görev yapmak üzere toplam 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapacağını duyurmuştu. Bu alımların yakın zamanda yapılması beklenirken EGM'den yapılan duyuru ile başvuruların 10 Ekim'de başlayacağı kamuoyuna ilan edilmişti. Ancak sistemsel sıkıntı ile başvurular önce 17 Ekim'e ve daha sonra süresiz olarak ileri bir tarihe ertelendi. Şu an için Emniyet Genel Müdürlüğü alımların ne zaman yapılacağına dair her hangi bir bilgi paylaşmıyor ancak başvurular alınmadan önce bazı şartlarda değişiklik yapıldı.

Bazı Şartlar Değiştirildi

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğünün alacağı 10 bin Polis Özel Harekat alımında askerlik şartı aranmakta ve adayın askerliği bitirmiş üzerinden 36 ay geçmemiş olması gerekmekteydi. Yapılan görüşmeler ile bu kararın kaldırıldığı Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Kimler Başvurabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
En Az Lise Mezunu Olmak
28 Yaşından Gün Almamış Olmak
Boy - Kilo Orantılı Olmak
Sağlık Problemi Olmamak
  • KPSS Şartı Yok
  • Askerlik Şartı Aranmıyor
Yukarıda belirtilen niteliklere sahip olan adaylar Polis Özel Harekat alımına başvurabilecek. Polis Akademis Başkanlığı tarafından eğitime alınacak olan adayların eğitimlerinin bitmesi ile görevlerine başlayacak. 2 Kasım 2016 tarihinde Anayasa Mahkemesine yine PÖH alımları için görüşme yapılması bekleniyor. Alım şartları veya başvuru tarihi hakkında duyuru yapıldığında sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim