İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene binlerce polis alımı gerçekleştirmektedir. Ağustos ayında lisans mezunu 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılmış fakat müracaat sayısından memnun olunmadığı belirtilmişti. Bunun üzerine lisans şartı kaldırıldı ve Polis Özel Harekat kadrosu için lise mezunu adaylarında başvuru yapabilmesi uygun bulundu. Üstelik adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girip girmemesi ve kaç puan aldığı fark etmiyor. Peki 10 bin Polis Özel Harekat Alımı hakkında her hangi bir detaylı bilgi var mı? Son gelişmeler neledir?

Yaş Şartı Kaldırıldı Mı?

10 Bin Polis Özel Harekat Alımında adayların 28 yaşından gün almamış olmaması istenmekteydi. Fakat sosyal medya da yapılan yorumlar incelendiğinde yaş şartının 30'a ya da 35'e yükseltilmesinin istenmekte olduğu görülmektedir. Bu konu mahkemeye taşındı ancak yaş şartı kaldırılmadı. Peki kimler başvuru yapabilecek

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
Sicili temiz olmak
Sağlığı elverişli olmak
Silah taşıma engeli bulunmamak
Madde bağımlılığından tedavi görmemiş olmak
Not:KPSS şartı yoktur

Yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip olan adaylar 10 bin Polis Özel Harekat Alımı başvurusu yapabilecektir. Şu anda alımların ne zaman yapılacağına dair Emniyet Genel Müdürlülüğünden her hangi bir açıklamanın yapılmamıştır. En yakın zamanda konu hakkında açıklama beklenmekte olup bu ilana göre bizde sizleri isinolsa.com aracılığı ile bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim