Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde 19. dönem Polis Özel Harekat pozisyonunda eğitilmek üzere alınacak olan 10 bin erkek aday başvuruları 2 Kasım 2016 tarihi ile başladı. Son başvuru tarihi 14 Kasım 2016 olarak duyuruldu. Peki başvuracak adaylarda bulunması gereken özellikler nelerdir? Kimler başvurabilir ve aranan şartlar nedir?

Başvuracak Adaylardan Aranan Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise ve dengi okul mezunu olmak
Boy - Kilo orantılı olmak
Adli sicil temiz olmak
Silah taşıma sorunu bulunmamak
28 Yaşından gün almamış olmak
Alkol veya uyuşturucudan dolayı tedavi görmemiş olmak
Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak

Yukarıda belirtilmiş olan tüm şartlar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından aranmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edecek olan 10 bin Polis Özel Harekat alımına başvuru yapacak olan adayların mutlaka bu niteliklere sahip olması gerekmektedir. Bu niteliklere sahip olmayan adaylar PÖH başvurusunda bulunamaz.

Başvuru yapan adaylara yazılı ve sözlü sınavlar ile mülakat yapılacak. Sınava katılmak ve başvuru yapmak isteyen adayların bu şartların yanı sıra 75 liralık sınav ücretini de yatırması gerekmektedir. Bu sınav ücretini yatırmayan adaylar da Polis Özel Harekat alımına başvuru yapamaz. Başvuru yapmak, kimlerin başvurabileceği ve aranan şartlar hakkında daha detaylı bilgi öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

http://basvuru.pa.edu.tr/