Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 10 bin kişilik polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Buna göre başvuruların 23 Mart 2018 tarihinde sona ereceği belirtilmekteydi.

Yeni yapılan açıklama ile 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 10 bin polis alımının yapılacağı belirtilirken şu ana kadar toplam kaç kişilik başvurunun yapıldığı belirtildi. Buna göre yine sayının tamamlanamama durumu mevcuttur. Peki toplam kaç kişi başvuru yaptı? Detaylar nedir?

TOPLAM BAŞVURAN KİŞİ SAYISI NEDİR?

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Ayhan tarafından yapılan açıklama da 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e şu ana kadar toplam 23 bin adayın başvuru yaptığı belirtildi. Mezuniyetlere göre kaç kişilik başvuru yapıldığı bilinmiyor ancak alım ilanına büyük yoğunluğun ön lisans mezunları tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir.

Bilindiği üzere 20. dönem POMEM polis alımlarında da oldukça sıkıntılar çekilmiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girerek polis alımına başvuruların artması için bazı talimatlar vermişti. Buna göre 22. dönem POMEM'e de rağbetin oldukça fazla olmadığı görülmekte olup genel olarak ön lisans mezunu adayların yoğun rağbet gösterdiği görülmektedir. Lisans mezunu polis alımında sayı tamamlanamayabilir.

SON DAKİKA! BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Editör: TE Bilisim