İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanan ilan ile 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezine kadın ve erkek polis öğrencisi alımı yapılacağı duyurularak kamuoyuna beklenen müjdeli haber verilmiş oldu.

Buna göre alımlar her ne kadar Polis Özel Harekat PÖH sınıfında beklenirken polis memuru düzeyinde gelmesi adayları üzmeye devam ederken polis memuru olmak isteyenler için yeniden fırsat doğdu. Buna göre bugün Polis Akademisi Başkanlığı bir yeni ilan daha yayımlandı ve giriş şartları, sınav ücreti ve tarihler hakkında bilgiler verildi. Buna göre POMEM sınav ücreti de kamuoyuna duyuruldu. Peki POMEM sınav ücreti ne kadar oldu?

POMEM SINAVI ÜCRETİ PAHALANDI!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama da 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM 10 bin polis alımına başvuru tarihleri 12 Mart - 23 Mart 2018 olarak belirtilirken sınav ücreti de belirtildi. Adayların sınava katılabilmek için 100 TL ödemeyi yapması gerekmektedir.

Bilindiği üzere bundan önceki Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM sınavlarında ücret 75 TL olarak belirlenmişti ancak 2018 yılının gelmesi ile POMEM sınavlarında yüzde 33.33'lük bir zam eklenerek ücretler 100 TL'ye çıkartılmış oldu. Adayların bu ücreti Polis Akademisi Başkanlığı POMEM Halkbank banka hesabına yatırması gerekmektedir.

10 BİN POLİS ALIMI DETAYLARI

Editör: TE Bilisim