İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sene polis alımı yapması beklenirken ilanın ne zaman yayımlanacağı merak ediliyordu ve geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna konu hakkında açıklama yapıldı.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulan ilan ile 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 10 bin polis alınacağı belirtildi. Buna göre aranacak şartlar, KPSS şartı, yaş şartı gibi detaylar açıklandı. İlgili bilgileri sizlere aktarıyoruz.

KPSS ve YAŞ ŞARTI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM aracılığı ile yayımlanan ilan sonucunda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ve yaş şartı hakkında tüm detaylar öğrenildi. Buna göre adayların 22. dönem POMEM 10 bin polis alımı ilanına müracaat edebilmek için lisans KPSS düzeyinden 60 ve üzeri ya da ön lisans KPSS düzeyinden 70 ile üzerinde puan almış olması gerekmektedir. Bu puanı alamayan adaylar başvuru yapamamaktadır.

Peki yaş şartı nedir? Buna göre adayların ilana başvuru yapabilmek için adayların 30 yaşından gün almamış olmak şartına sahip olması gerekmektedir. Yani başvuru yapabilmek için 31 Aralık 1989 ve sonrasında doğmuş olması gerekiyor. Peki sınav ücreti nedir? Sınav ücreti hakkında henüz bir bilgi verilmedi ancak konu hakkında duyuru yapıldığında sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim