Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı ihtiyaç doğrultusunda yayımladığı personel temin ilanları ile Polis Meslek Eğitim Merkezi 18. ve 19. dönemlerde eğitilmek üzere toplam 20 bin Polis Özel Harekat alımı yapmıştı. İlk alımlarda adayların en az lisans mezunu olması gerekmekteyken ikinci alımlarda adayların en az lise mezunu olması istendi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı ile askerlik şartı kaldırılmıştı. İkinci alımlarda bin kişilik bayan PÖH alımının yapılması beklenirken bu alımların olmaması bayan PÖH adaylarını oldukça üzdü. Alımlar başlamadan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında yıl sonuna kadar 20 bin polis alımının yapılabileceğini duyurmuştu. 10 Bin Polis Özel Harekat alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve 2016 yılı bitmeden yeni bir alım ilanı daha çıkabilir.

10 Bin Polis Alımı Yapılacak Mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2016 yılı içerisinde 20 bin polis alımının yapılabileceğini duyurarak adaylara müjdeli haber vermişti ve 10 bin alım başvuruları geçtiğimiz gün tamamlandı. Şimdi gözlerde yeni alımlara çevrildi. Şu anda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi Başkanlığından konu hakkında her hangi bir açıklama gelmedi. Yani alımlar yapılabilirde, yapılmayabilirde.

Normal şartlarda yıl sonuna kadar yeni alımların yapılması beklenmiyor ancak FETÖ'den ihraç edilen polis sayısı oldukça fazla olduğu ve operasyonların sürekli artmış olmasından dolayı yıl sonuna kadar 10 bin kişilik polis alımı daha yapılabilir.
Editör: TE Bilisim