19. dönem Polis Özel Harekat alımına 285 bin aday başvuru yaptı. Müracaatların ardından fiziki yeterlilik sınavları yapıldı ve başvuran adayların büyük bir bölümü fiziki yeterlilik sınavında kaybetti. Fiziki yeterlilik sınavını geçen adaylar mülakatların ne zaman yapılacağını ve mülakatların nerede yapılacağını büyük bir merak ile beklerken sonunda açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığı 19. dönem 10 bin PÖH alımı mülakat tarihinin belli olduğunu ve adayların 25 Şubat 2017 tarihinden itibaren sorgulayabileceği belirtilmişti. Merakla beklenen açıklama geldi ve sınav yerleri ile PÖH alımı mülakat tarihleri duyuruldu.

Sorgulama Ekranı!

19. dönem Polis Özel Harekat alımına yüz binlerce aday başvuru yapmıştı ve mülakatlara da yine binlerce aday katılacak. Adaylar mülakat tarihlerini ve yerlerini merak ediyordu. Sonunda sorgulama erkanı yayımlandı.

https://belge.pa.edu.tr/

Adaylar yukarıda bulunan Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesine girerek T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleri aracılığı ile mülakat yerlerinin neresi olduğunu ve mülakat tarihlerinin ne olduğunu öğrenebilir.

Mülakatları geçen adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezi 19. dönem Polis Özel Harekat eğitimlerine katılacak ve eğitimlerde başarılı bulunan tüm adaylar PÖH olarak göreve başlayacaktır.