İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 10 Bin 500 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak.

Polis Akademisi Başkanlığı daha önce yapılan bekçi alımlarına ilişkin hizmet içi eğitim düzenlediğini duyurdu. Adaylar için Polis Akademisi Başkanlığında eğitimlere yatılı olarak katılacaklar. Bunun yanı sıra İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjde sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hangi illerde ne kadar bekçi istihdamı yapılacağını aktarmıştı. Peki bu alımlarda hangi başvuru şartları aranacak. Adayların merakla sorduğu bu sorunun cevabı ile ilgili gelişmeleri aktarmak istiyoruz.

HANGİ İLLERDE BEKÇİ ALIMI OLACAK?

Geçtiğimiz haftalarda resmi gazetede 10.500 kişilik bekçi kadrosu ihdas edildi. Emniyet birimlerinin gece kolluk kuvveti olarak görev yapan bekçiler özellikle büyük şehirlerde ve 81 ilde görevlerini sürdürmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kadrodaki görev yapan personellerin artmasıyla hırsızlık olaylarının gözle görülür bir şekilde düşüş yaşandığını vurguladı ve önümüzdeki günlerde tüm şehirlerde bekçi alımı yapılacağını müjdesini verdi.

2019 BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Daha öne yapılan alımlarda adaylar fiziki yeterlilik sınavına yazılı sınava ve sözlü sınavdan başarılı olmaları ile bu kadrolara atanmaya hak kazandılar. Yazılı sınavda 100 puan üzerinden en az 50 ve üzeri alan adaylar başarılı oldular. Fiziki sınav için ise adayların boy ve kilo endeksi, boy şartları ve kilo şartları gibi kriterlere sahip olmak ve yapılacak testten başarılı biri şekilde geçmek şartı arandı.

Bekçi alım şartlarında eğitim ve şart şartlarında şu şekilde belirtilmekte: Adayların T.C. vatandaşı olmaları eğitim seviyesinde ilkokul mezunu olmaları askerliğini tamamlamış olmaları yaş şartında 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmaları, ilanda belirtilen suçlardan mahkum olmamaları, silah taşımaya engel bir durumun bulunmaması, belirtilen sağlık şartlarında ise yönetmeliğe uygun olması, güvenlik arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması gibi şartlar aranacak.

Şuna kadar 19 bin bekçi alımı yapıldı. Önceki yıl 7 bin kişilik ilan açıklanarak başvuru alınmıştı. Yeni alımlarda ihdas edilen 15 kişinin tamamı alınıp alınmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Yayımlanacak olan personel alımı ilanlardan ve bekçi kadrsundaki yeni gelişmelerden anında haberdar olmak için sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilir ve İşin Olsa Mobil Uygulaması indirerek bildirim alarak haberdar olabilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim