Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hafta sonu hava durumu tahminleri belli oldu.

1 Şubat ile 2 Şubat cumartesi pazar hava Marmara, Ege Akdeniz, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Bölgelerindeki hava tahminlerini işin olsa sitesinden tüm okuyucularımıza aktarmak istiyoruz.

Ankara hafta sonu hafif kar yağışlı geçirecek. Hava durumu tahminlerine göre en düşük sıcaklı -1 derece olacak en yüksek sıcaklık ise 6 derece bekleniyor. Pazar günü ise hava parçalı bulutlu olması bekleniyor. Havada kar ya da yağmur yağışı beklenmiyor. Hafif güneşli bir başkent hafta sonu bekleniyor.

İstanbul ilinde hava cumartesi günü hafif yağmurlu olacak en düşük 8 derece en yüksek 12 derece hava bekleniyor. Pazar günü ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Diğer yandan pazartesi günü ise parçalı bulutlu olacak. Hava hafta içinden itibaren artış göstermektedir.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN HAVA DURUMU UYARILARI;

Karadeniz bölgelerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyı bölgelerinde kuvvetli yağmur bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise yağışlar bekleniyor. Elazığ bölgesindeki hava tahmin raporu için hava -5 derece ile -10 derece arasında olacağı ve hafta sonu mevsim normallerinin altında olacağı için uyarılar bulunuyor.

HAFTA SONU KAR YAĞIŞI;

İç Anadolu bölgelerinde yer yer kar yağışı bekleniyor. Kıyı bölgelerinden ege ve Marmara’nın bir kısmı Edirne Tekirdağ illerinde güveniş ve bulutlu bir hava olacak. Cumartesini haritalı hava durumu;

Pazar günü hava daha sıcak olacak. Karadeniz bölgesinin bir kısmı ile doğu illerinden bir kısmında hava yer yer yağışlı olacak. Diğer illerde hava açık ve hafif güneşli olacak.2 Şubat pazar hava durumu haritası;