Yılbaşı olması dolayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi hususunda gerekli düzenlemeleri yaptırdı. Buna göre 1 Ocak 2021 Cuma günü normalde sokağa çıkma yasağı olarak bilinmektedir. Peki vatandaşlar 1 Ocak cuma namazına gidebilir mi, Cuma namazına gitmek serbest olacak mı, Cuma namazına gitmek sokağa çıkma yasağına engel midir? Vatandaşların sormuş olduğu bu soruların yanıtlarını sizler için veriyoruz.

1 Ocak'ta Cuma Namazına Gidilecek Mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklama ile vatandaşların bulundukları il, ilçe, mahalle, kasaba, köy fark etmeksizin araba kullanmamak şartı ile yaya olarak en yakın camiye sadece cuma namazı saatlerinde gidip, cuma namazı bitiminde ise evlerine dönebileceği belirtildi.

Araç Kullanmak Yasak

Araçları ile cuma namazına gitmek yasak olarak belirtilmekte olup bu vatandaşlara (izinleri olmadığı sürece) güvenlik kuvvetleri tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Cami çevrelerinde yine tedbirler alınacak, yer yer bir çok noktada vatandaşların kimlik kontrolleri yapılacaktır. Vatandaşlar sadece ikametgah adreslerine en yakın konumdaki camiye giderek Cuma namazını burada kılabilecektir. Cuma namazı bitiminde ise yine yaya olarak evlerine gitmesi gerekmektedir.