3 günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması 00:00 itibari ile 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde uygulanmaya başlandı. Buna göre 1 Mayıs'ta bugün hangi işyerleri açık olacak! özellikle sokağa çıkma yasağı ve ramazan nedeniyle lokantalar, restaurant, fırınlar açık olacak mı? bugün PTT, kargolar, Borsa İstanbul açık mı tüm bu yerlerin faaliyetlerine devam edip etmediği vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Detaylar şu şekilde;

BUGÜN AÇIK OLACAK KURUMLAR VE İŞYERLERİ;

Borsa İstanbul bugün açık olacak mı? Sorunun cevabı geldi. Açıklanan takvime göre 1 Mayıs cuma günü kapalı olacak. Cumartesi ve pazar günü hafta sonu olmasından dolayı işlemlere pazartesi günü devam edecek. 

Bugün bankalar açık olacak mı sorusunun cevabı belli oldu. Bankalarda Borsa gibi kapalı olacak. Hafta sonu da işlem almayacağı. Eft işlemleri yapılacak mı? hafta sonu gibi bugün eft işlemleri yapılamayacak. İlk mesai gününden itibaren hesaplara geçecek.

Fırınlar, Lokantalar, Restaurant açık mı? Bugün bu yerler açık olacak paket servisi yapabilecekler. Ekmek dağıtımları sokak aralarında vefa destek ekipleri tarafından ve fırıncılar tarafından dağıtımları yapılacak

Bugün marketler açık mı? 31 Nisan tarihinde akşam 23:00'a kadar faaliyetlerine devam eden marketler 1 Mayıs günüde açık olacak. Vatandaşlar araba kullanmadan en yürüme mesafenizdeki marketten zorunlu ihtiyaçlarını alabilecek. Araçla seyahat edilemeyecek. Bim, A101, Şok Migros gibi market ve bakkallar da 09:00 saati ile öğleden sonra 14:00 saatleri arasında açık olacak. 

Bugün PTT açık olacak mı? Posta Dağıtım ve gişeler bugün açık olmayacak. 1 Mayıs resmi tatil olduğundan banaklar ve Borsa gibi PTT'de kapalı olacak. Kargo şirketleri şehirler arası seyahat yapabiliyorlar dağıtım konusunda şubeler dağıtım yapmayabilirler. Farklılık göstereceğinden şubeyi aramanız daha sağlıklı olacaktır. 

Editör: TE Bilisim