30 Büyükşehir ile Zonguldak ilinde 26 Nisan gece 00:00 itibari ile sokağa çıkma kısıtlaması sona erecek. 23 Nisan tatili nedeniyle toplu alanlarda hava sıcaklıklarına bağlı olarak sosyal mesafe kuralının uyulması zorlaşacağından 4 günlük sokağa çıkma uygulaması geldi. Bu bağlamda 1 Mayıs, 2 Mayıs, 3 Mayıs sokağa çıkma yasağı gelecek mi kritik toplantıda belli olacak.

3 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan toplantı telekonferans yolu ile yapılması bekleniyor. Buna göre sağlık Bakanı, İçişleri Bakanı ve bazı banaklıkların yapacakları sunumların ardından koronavirüs ile mücadele kapsamında getirilecek önlemler ile ilgili kararlar alınacak. Bu kararlardan en çok beklenen ve dikkat çeken gelişmeye göre 1 Mayıs sokağa çıkma yasağı kısıtlaması getirilme ihtimalinin yüksek olduğu ifade ediliyor. İşçi bayramı günü resmi tatil olarak ilan edilmesi ve hafta sonu ile birlikte birleşecek olmasından dolayı kısıtlamanın getirilmesini yüksek ihtimal olduğu karar için kritik tarih 27 Nisan pazartesi günü görüşülecek. Diğer görüşülmesi beklenen konular arasında okulların 30 Nisana kadar açıklanan tatilin uzatıması ve 65 yaş üstü vatandaşlar için şartların esnetilmesi konusu.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ESNETİLMESİ

Toplantıda 65 yaş üstü vatandaşların 3 saat sokağa çıkma serbestliği de görüşülmesi bekleniyor. Gelişmeler belli oldukça an bean aktarmaya devam edeceğiz. Sosyal medya üzerinden bizi takip edebilirsiniz.