Türkiye genelinde ramazan bayramı sürecince uygulanan kısıtlama 17 Mayıs pazartesi tarihi itibari ile sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs verilerinin istenilen düzeyde olmadığını açıkladı ve 1 Hazrian'dan sonra hangi tedbirlerin uygulanacağı ğlke gündeminde en çok merak edilen soru oldu. Bakanlar Kurulu sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Bin TL destek ödemesi ile 5 Bin TL destek ödemesi müjdesini detayları şu şekilde olacak.

1 Haziran'dan Sonra Alınacak Tedbirler!

Kademeli normalleşme kapsamında 2020 yılı Haziran ayındaki uygulamalara benzer bir süreç işleyecek. 2. etapta vaka sayılarının etkili olması bekleniyor. Bugünkü açıklamada esnafa ve emeklililere müjde verildi. Merkezi yönetimde harcamaların 79 milyar olduğu ifade edildi. Yıl sonuna kadar ise 104 milyar lira olması bekleniyor.

Emekli Maaşı Açıklaması!

1 Milyondan fazla emekliye müjdeli habere göre en düşük maaş 1500 TL olacağı ifade edildi. Esnaflar iki grupta ödeme alacaklar bunlardan birinci gruptaki esnaflara 5 Bin Tl ödeme olacak. 2. gruptaki esnaflara ise 3 Bin tl hibe desteği ödenecek.

Hangi esnafa ne kadar hibe ödenecek?

Sayısı 235 bin olan internet kafe, pastane, kıraathabe ve kahvelere 5 bin tl ödenecek. Diğer gruptaki yer alan 1 milyon 150 bin esnaf arasınad yer alan bakım onarım, hırdavatçı, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, bakırcılar, konfeksiyoncular, pazarcılar 3 bin tl hibe alacaklar.

İşin Olsa