Türkiye geneli uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları ve salgın nedeni ile kapalı mekanların açılması hakkında yeni kararlar bekleniyor. Tüm Türkiye şu anda gözleri Kabine toplantısına çevirdi. 1 Haziranda yapılacak toplantı sonrasında normalleşmeye ilk adımların atılması bekleniyor. Vaka sayılarının düşmesi hedeflenen tam kapanma süreci 17 Mayıs 2021 'de sona erdi ve normalleşme adımları atılmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN GENELGE!

Tam kapanmasının sona ermesinin ardından İçişleri Bakanlığından genelge yayımlanarak normalleşme süreci paylaşılmıştı. Bu yönde Bakanlık 8 maddelik normalleşme sürecine ilişkin genelge yayımlamıştı. Söz konusu genelgeye göre uygulanacak kararlar 17 mayıs 2021 tarihi ile 01 Haziran 2021 tarihine kadar geçerli olacak. 1 Haziran'da yapılacak toplantı sonucunda yeni genelge bekleniyor. Peki Şu anda devam eden genelge detayları nedir?

İçişleri Bakanlığı resmi internet adresinde genelgeyi yayımlayarak aşağıdaki merak edilenler hakkında genelge yayımlayarak bizleri bilgilendirdi.

1. Sokağa Çıkma Kısıtlaması,

2. Şehirler Arası Seyahat Kısıtlaması,

3. İş Yerlerinin Faaliyetleri,

4. Eğitim-Öğretim Faaliyetleri,

5. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Mesai,

6. Ertelenen Faaliyet Etkinlik ve Törenler,

7. Toplu Ulaşım Tedbirleri,

8. Konaklama Tesislerine Dair Tedbirler,

Söz konusu genelgeye ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

VAKA SAYILARI DÜŞÜYOR!

Tam kapanma öncesinde 65 bin sınırına ulaşan vaka sayıları sonrası Cumhurbaşkanlığı kararı ile Bayramı da içerisine alan tam kapanma olmuştu. Tam kapanma sürecinde sokağa çıkma kısıtlamaları nedeni ile vaka sayılarında ciddi düşüşler gözlemlendi. Buna göre vaka sayları 65 binden 7 bin sınırına kadar düştü. İşte 29 Mayıs 2021 Koronavirüs tablosu:

KABİNE TOPLANTISI 1 HAZİRAN'DA!

Tam Kapanma sonrasında Kademeli Normalleşme sürecinde son günlere geldik. Herkes 1 Haziran 2021 tarihinde uygulanacak Kabine toplantısının sonuçlarını bekliyor. 1 Haziran 2021 günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığından toplanacak Bilim Kurulu ardından değerlendirmeler sonrasında Cumhurbaşkanlığında yapılacak olan kabine toplantısı sonuçları 1 Haziran 2021 tarihi akşam saatlerinde açıklanacak.

BEKLENEN NORMALEŞME ADIMLARI NEDİR?

Kademeli Normalleşme sonrasında adaylar tam açılma istiyor. Ancak hala ülkemizde yoğun bir şekilde devam eden salgın sebebi ile tam açılma yapılmayacak. Kademeli Normalleşme süreci biraz daha esnetilerek yeni adımlar atılacak. Bu doğrultuda beklenen normalleşme adımları Sokağa Çıkma yasağı ve kapalı mekanların açılması yönünde bekleniyor. Buna göre,

  • Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 21:00 ile başlıyor. Bu kısıtlama sürecinin ya 22:00 a kadar ya da 23:59 a kadar uzatılması bekleniyor.
  • Cumartesi ve Pazar uygulanan sokağa çıkma yasağının cumartesi günleri kaldırılması ve sadece Pazar günleri uygulanması bekleniyor.
  • Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının esnetilmesi veya tamamen kaldırılması bekleniyor.
  • Kapalı olan mekanların ilk etapta %50 lik dolu oranı ile hizmet vermesi bekleniyor.

İKİNCİ NORMALLEŞME SÜRECİNDE NELER BEKLENİYOR?

1 Haziran 2021 tarihinde sonra yapılacak kabine toplantısında ise, Temmuz ayından sonra Düğünlerin belirli kısıtlamalar ile yapılacak. Son olarak ise kafe, restoran ve lokantaların 23:45 e kadar açık kalması bekleniyor.

NORMALLEŞME SÜRECİNDE KAMUYA ALIMLAR DEVAM EDECEK!

Sokağa çıkma ve Tam kapanma sürecinde de kamu kurumlarının memur alımı ilanları yayımlanıyordu. Normalleşme sürecinde de Türkiye Geneli Memur alımları ve Personel Alımları devam edecek.

YENİ İŞÇİ, MEMUR VE PERSONEL ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA