Türkiye' nin belirli bölgelerini etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilde eğitime ara verildi. Bu illerin listesine, eğitime ara veriliş nedenlerine ve ilçelerdeki kamu personellerinin bazılarına da resmi tatilin uygulanıp uygulanmayacağı konusunda tüm bilgilere haberimizde yer vereceğiz. Kış aylarının gelişiyle milyonlarca öğrenci kar tatili haberleri bekliyorlar. Kar tatili haberleri yurdun farklı illerinden gelmeye devam ediyor. Bu yıl oldukça sert ve yağışlı geçeceği düşünülen kış mevsimine yönelik, uzmanlar tarafından sık sık uyarılar gerçekleştirilirken, meteoroloji tarafından da kamuoyu bilgilendirmeleri sağlanmaya devam ediliyor.

Edirne Keşan kara teslim

Edirne' nin Keşan ilçesinde eğitime 1 günlük ara verildi. İlçede devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisinin azaltılması amacıyla eğitime kar tatili uygulaması getirildi. Keşan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü' nden yapılan açıklamada " Keşan İlçemizde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı artarak devam etmekte olup, yer yer tipi görülmektedir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe genelinde 04/01/2019 Cuma günü 1 (bir) gün süreyle Eğitim öğretime ara verilmiştir. " ifadelerine yer verildi.

Çanakkale

Çanakkale' de devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle 04 ocak 2019 cuma günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Hava durumunun fırtına ve yoğun kar yağışına döneceği düşünülen Çanakkalelilerin, Cuma günü yolculuklarında özellikle trafikte dikkatli olmaları önerilmektedir. 04 ocak tarihinde tatil uygulayacak olan Çanakkaleli vatandaşlara önemle duyurulur.

Kırklareli Demirköy

Kırklareli' nin Demirköy ilçesinde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı ilçede eğitime 1 gün ara verileceği aktarıldı.

Tekirdağ Malkara

Tekirdağ' ın Malkara ilçesi de 1 gün süreyle eğitime ara verilen ilçeler arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim