Tüm dünyanın yeni telefon marka devi olmaya başlayan ve ülkemizdede reklamında ünlü sunucu ve televizyon sahibi Acun Ilıcalı'nın oynadığı Oppu aldığı karar doğrultusunda Türkiye'de yeni bir tesis kuracak. Oppo'nun Şubat 2021'e kadar Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Türkiye'ye geldikten sonra üretimlerini buradan devam ettirmesi ve 1.000 kişi işe alması müjdeleri verdi.

Sanayi Bakanı Açıklama Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Yatırım kararı alan firmamızla yeni görüştüm. O firma şubatta ilk ürünlerini üretmeyi planlıyor. Kapasite rakamlarını şu anda ilan etmek istemiyorlar. Ancak bana aktardıkları bin kişilik istihdam oluşturacakları. Dolayısıyla oldukça iyi bir kapasiteye sahip olacaklar." açıklamasında bulundu. Buna göre Oppo'nun mühendis, teknisyen, tekniker vb. gibi kadrolar başta olmak üzere çok sayıda farklı kadro için toplam 1.000 kişilik personel alımı yapması bekleniyor.

Oppo Türkiye'de Üretilecek

Türkiye'de bilindiği üzere Avrupa'ya göre işçi gücü oldukça uygun maliyetlidir. Matematik konumundan dolayı da Avrupa, Asya ve Ortadoğu arasında transit ticarete elverişli olan bir ülke olarak bilinmekte olan Türkiye yatırımcıların göz bebeği olmaya devam ederken Oppo'da Türkiye'ye gelecek. Gerekli izinleri alan firmanın Şubat ayından itibaren Türkiye'de olması beklenmektedir. Yeni modeller ve eski cihazların parçaları artık Türkiye'de üretilecek.