Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğretmen ataması yaptığı gibi kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere hizmetli, şoför, akademisyen, müfettiş, müfettiş yardımcısı ve avukat gibi pozisyonlarda memur alımı yapmaktadır. Söz konusu alınan personeller Milli Eğitim Bakanlığının belirtmiş olduğu alanlarda çalışmakta olup genel olarak atamalar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmaktadır.

Avukat Alımı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılacak olan Merkezi Atama kapsamında Avukat Alımı gerçekleştirilecek.

Söz konusu Avukat pozisyonuna başvuru yapmak isteyen adayların Hukuk bölümünü bitirmiş olması gerekmektedir Aynı zamanda başvuru yapacak olan adayların ÖSYM tarafından Avukat pozisyonu için belirlenen 4419, 7205 ve 7361 nitelik kodlarına sahip olması gerekmektedir.

Alınacak olan adaylar Balıkesir, Bitlis, Şırnak, Afyonkarahisar, Edirne, Hakkari, Hatay, İstanbul, Düzce, Kars, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Muş, Siirt, Tunceli, Van ve Adıyaman gibi şehirlerde istihdam edecek.

Başvuru yapmak isteyen adayların ÖSYM üzerinden KPSS/1 Merkezi Atama kapsamında söz konusu pozisyonlara müracaat etmesi gerekmektedir. Başvurular 22 Haziran 2016 tarihinde başlamış olup 1 Temmuz 2016'ya kadar sürecek. Başvuru tarihinin uzaması beklenmemekte olup adayların başvurularının onaylanması için 15 liralık ücreti de ödemesi gerekmektedir.