Kamuda ve özel firmalar personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye İş Kurumu alım yapan firmalar ile iş arayanları buluşturmaya devam ediyor. Türkiye’nin personel istihdamında önde gelen kurumlarından olan İŞKUR lise mezunu yada sadece okur yazar olan adaylar içinde alım ilanlarını yayımlamakta. İşin olsa ekibi olarak 6 Mayıs tarihi itibari ile alım yapılan firmaları aktarıyoruz.

İŞKUR alımları 6 Mayıs itibari ile 111 bin 519 oldu. En çok alım yapılan pozisyonlar sırasıyla 25 bin 746 ile Benden işçisi alımları da olmakta. Diğer pozisyonlarda 4 bin 644 kişi ile temizlik görevlisi alımları bulunuyor. 4 bin 200 ile satış danışmanı alımları yapılmakta. 4 bin kişi ile güvenlik görevlisi alımları da en çok açık bulunan unvanlar arasında bulunuyor.

LİSE MEZUNU ALIMLAR

Eğitim şartlarında Lise mezunu olan adaylar için soy sayıda başvuru yapabileceği pozisyon bulunuyor. Bir çok beden işçisi alımında sadece okur yazar olmak yetmektedir. Beden işçisi ve temizlik görevlisi alımlarında da lise mezunu olmak yeterli olmaktadır. Adayların güvenlik sertifikası, ehliyet ya da bilgisayar işletmeni belgelerinin bulunması halinde lise mezunu olan adayların; güvenlik görevlisi, şoför alımları ön muhasebeci alımları büro memuru alımlarına başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

İŞKUR üzerinden personel alımlarına başvuru yapmak için İŞKUR şube müdürlüklerinden iş meslek danışmanları aracılığı ile yapılabilmektedir. Adaylar işkur e-sube aracılığı ile siteye üye olarak özgeçmiş oluşturmaları halinde başvuru şartlarını taşıdıkları ilanlara online olarak başvuru yapılabilmektedir. Aşağıdaki bağlantıyı tarayıcıdan açarak işkur alımlarına erişebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

İŞKUR personel alımları için: https://goo.gl/uN5njS

Editör: TE Bilisim