İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarında hizmet veren büyük hastanelere çok sayıda hasta danışmanı alımı yapılacak. Özel hastanelere yapılacak hasta danışmanı alımları için adayların daha önceki tecrübeleri, mezun olduğu okullar ve çalıma koşullarına uygun olmaları başvurularının kabul edilmesinde önemli bir avantaj

HASTA DANIŞMANI NE İŞ YAPAR?

Hasta danışmanları hastaların kabul işleminden muayene işlemlerine, tetkik ve yatış işlemlerine kadar birçok konuda hastalara yardımcı olur ve işlemlerini takip eder. Hastanın giriş yaptığı ilk aşamada hastaları karşılamak ve yönlendirmekle başlayan görevler ile birlikte hastan danışmanları hastanede gerçekleşen ameliyatlar dahil tüm işlemleri takip ederek organizasyon içerisinde düzenlemelerini, takibini, hasta ve doktor bilgilendirmelerini yapar. Öte yandan hasta çizelge tablolarını takip eden hasta danışmanları rapor ve birimler arası yazışmaları da takip ederek kayıt altına alır. Hastaların yasal prosedürlerini de takip etmekle görevli olan hasta danışmanları ayrıca hasta ve doktor arasındaki iletişimi de doğru şekilde sağlayarak gerektiği durumlarda hastalara refakat görevini de yerine getirir.

HANGİ HASTANELER HASTA DANIŞMANI ALIMI YAPIYOR?

Hastan danışmanı iş ilanlarına bakıldığında şu anda Memorial, Dünyagöz ve Medipol hastaneleri çok sayıda hasta danışmanı alımı yapıyor. Alımların çoğunun İstanbul’dan yapan hastaneler Ankara, Antalya, Diyarbakır ve Kayseri’deki lokasyonları için de alım yapmaktadır. Özel hastanelerin yaptığı hasta danışmanı alımlarında alt bölümler ise acil servis hasta danışmanı, misafir ilişkileri hasta danışmanı, VIP hasta danışmanı, yatan hasta danışmanı ve ayaktan hasta danışmanı olarak belirtilebilir.

Hasta danışmanı alım ilanlarına başvuracak adaylar hastanelerin internet sitelerinden veya kariyer sitelerinden özgeçmişlerini oluşturarak başvurularını yapabilirler.