Cesaret İster Günümüzde çoğu insan gerek iş yaşamının çalkantıları gerek ekonomik koşullar sebebiyle bir okuldan mezun olsun olmasın kesin bir işte çalışmak ister. Kısaca anlatmaya çalışırsak memur olarak adlandırdığımız devlet sektöründe çalışan insanların işi bize net ve güvenilir gelir. Özel sektör her zaman korkutur. Çünkü ne olacağını kimse bilemez. İki gün sonra kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz. İnsanlar özel sektörde çalışırken bile kendilerini diken üstünde hissederken girişimcilik onlara daha korkutucu gelir, çünkü girişimcilik cesaret ister. Girişimci halk tarafından cahil cesaretiyle işe atlayan biri gibi görülebilir. Hatta bir kumarbaza bile benzetilebilir. Aslında bu doğru değildir, en azından girişimcilerin büyük bir bölümü böyle değildir. Girişimci bir fikir üretir ve bu fikri uygulamak için sermayeye ihtiyaç duyar. İşte sorun tam bu noktada başlar.  

Herkes bir fikir üretebilir. Fakat fikir orjinal olmalıdır. Bu nedenle girişimci sektör şartları konusunda bilgili, fikrinin para kazanıp kazanmayağını tahmin etme konusunda da öngörülü olmalıdır. Girişimci sağduyulu olmalıdır. Bir işe başlarken her şeyi enine boyuna tartmalı ondan sonra işe girişmelidir. En önemlisi akılcı olmalıdır. Bir girişimci küçük bir sermayeyi büyük bir sermayeye dönüştürebilir. Önemli olan kendine güven duygusudur, cesur olmasıdır. Bakın Türkiye'nin önde gelen firmalarına; Koç bir bakkal dükkanından nerelere geldi, şimdilerde neredeyse bütün sektörlere hakim olan büyük bir holdingin sahibi.

Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayın, dünyadaki bütün girişimcilerimlerin hayat hikayelerini okuyun. Küçük küçük başlayan adımların nasıl büyük adımlara dönüştüğünü görmek size cesaret verecektir. Girişimcilerin cesaretini kıran büyük bir etken vardır. Sermaye mevzusu hayalleri gerçekleştirme konusunda en büyük engellerden biridir. Genelde fikir vardır ancak ortada bunu hayata geçirecek sermaye yoktur. Türkiye'de girişimciler artık daha çok destek görüyor. Birçok banka girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onlara kredi imkanı sağlıyor. Sadece bankalar da değil, artık girişimcilik yarışmaları bile yapılıyor. En iyi fikre sahip olan kişi hem ödüllendiriliyor hem de hayali gerçek oluyor. Ayrıca pek çok üniversitede girişimcilik bölümleri açıldı, iktisadi ve idari bölümlerde girişimcilik dersleri verilmeye başlandı. Halk girişimcilik konusunda teşvik edilmeye çalışılıyor. Türkiye'nin girişimcilere ihtiyacı var.