Devlet Teşviki Başvurusu ve Şartları Nelerdir? Devlet teşviki 2020 yılı içerisinde esnaf, kobi, iş veren, çiftçi ve öğrencilere destek vermektedir. Bu teşvikten yararlanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunludur.

EĞİTİMDE DEVLET TEŞVİĞİ

Okulların kapasitelerini genişletilmesi ile yeni okulların yaptırılması için devlet teşvikleri tercih edilmektedir. Anaokulları, ilkokul, ortaokul, lise, teknik ve mesleki hizmet veren kurumlar ve engelliler için ilköğretim ile ortaokul eğitim hizmeti için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara devlet teşviki verilmektedir.

İŞVEREN DEVLET TEŞVİĞİ

18 yaşından büyük bayanlar, 18-29 yaş arasındaki erkekler ve mesleki belgesi olan kişilerin sigorta primleri iş veren payı devlet tarafından ödenmektedir. Sektöre göre 603 TL ile 4.525 TL arasında işçiye ücret ödenmektedir. Ayrıca iş veren kişi engelli bir çalışan çalıştırıyorsa devlet SGK primini kendi bütçesinden karşılamaktadır. Tüm iş verenler çalışanlarına günlük 75 TL ödeme yapmalıdır.

TARIMDA TEŞVİK;

Tarım Sektörü İçin Devlet Teşviki; Tarımda farklı üretim yapıldığı için devlet teşvik ücreti de buna göre farklılık göstermektedir. Örneğin;

  • Patates tohumu ile üretim yapan tarımcıya 80 TL destek verilmektedir.
  • Arpa, buğday, yulaf, çavdar gibi üretim yapan tarımcıya destekleme primi 10 kuruş olarak verilmektedir.
  • Fındık üretimi yapacak tarımcıya 170 TL destek verilmektedir.
  • Tıbbi aromatik üretimi ve süs bitkisi üretimi yapan tarımcıya 10 ile 150 TL arasında destek verilmektedir.

HAYVANCILIKTA TEŞVİK;

Hayvancılık Devlet Teşviki; Malak desteği almak isteyen kişiler Tarım ve Orman Müdürlüklerine giderek 400 TL destek alabilir. Ayrıca Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 4 ay ve üzeri buzağı yardımı verilmektedir. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen kişiler başvuruda bulunabilir.

ARICILIK DESTEĞİ;

Arıcılık Devlet Teşviki;  2020 yılı için güncel olarak kovan başına 10 TL destek verilmektedir. Ana arı için 15 TL, damızlık ana arı için 15 TL destek verilmektedir. Ancak arıcılık devlet teşviki için 3 yıl öncesinden beri bu işi yapıyor olmanız gerekmektedir.

Devlet Teşviki Şartları Nelerdir?

Devlet teşvikinden yararlanmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde iş yapması gerekmektedir. T.C vatandaşı olmak ve 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler yukarıda yer alan sektörlerde çalışmayı tercih ediyorsa devlet teşviklerinden yararlanabilir.