Özellikle son zamanlarda artan genç işsizlik oranını azaltmaya yönelik politikalar hazırlanırken bu politikalardan biri de yapılan açıklamaya göre gençlere devlet desteği olarak ifade edildi. Bu açıklamaya göre gençlerin iş bulmalarını kolaylaştırmak, kendi işlerini kurmalarını sağlamak ve daha birçok konuda maddi destek sağlamak adına devlet, BAĞ-KUR kapsamında genç girişimcilerin tüm vergi ve sigorta primlerini karşılama kararı aldı. Yapılan bu açıklama şüphesiz hem kendi işini kurmak hem de devlet desteği ile çalışmak isteye birçok genci de mutlu etti.

Devlet Gençleri BAĞ-KUR Kapsamında Destekleyecek

Gençlerin kendi işlerini kurması adına destek sağlayacak olan devlet, aynı zamanda gençlerin istedikleri alanda iş bulmaları için de yardımda bulunacak. Devletin sağlayacak olduğu olanaklar ise şu şekilde belirtildi.

  • Kendine ait bir iş yeri açarak BAĞ-KUR’a kayıt yaptıran 18 ile 29 yaş arasında olan gençlerin primlerini 1 yıl boyunca devlet üstlenecek.
  • Yine 18 ile 29 yaş arasında olan ve gelir mükellefi olarak iş yer açan gençlere ise 3 yıl vergi istisnası yapılacak olup kazançların 75.000 ₺’lik kısmı için gelir vergisi ödenmeyecek.

Bu genç girişimci desteği ile kendi işini kurup devletten destek almak isteyen gençlerin ise işe başlama tarihinin kanuni süreç içerisinde bildirmiş olması, işi kendi yönetmesi veya çalışması, eğer ortak varsa bu ortakların da 29 yaşından küçük olması, üçüncü derece akrabaların ortak olmaması şeklindeki şartları sağlaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim