1 Kasım seçimleri için ittifak yapmayı planlayan Saadet Partisi ve AK Parti arasında daha önce tıkanan görüşmeler yeniden görüşülmeye başlandı.Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı  Oğuzhan Asiltürk,yaptığı açıklamayla seçim görüşmelerinin AK Parti ile devam ettiğini dile getirdi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı  Oğuzhan Asiltürk, AK Parti ile seçim iş birliği görüşmelerinin sürdüğünü  belirterek, "Hala bu görüşmeler devam ediyor. Bugün bile görüşülüyor.  Biliyorsunuz bizim bu seçim işbirliğinde hedefimiz grup kurmaktır. Tabii bu nasıl  olacak, listelerde arkadaşlarımız, nerede ne kadar yer alacaklar bugüne kadar bu  müzakereler yapıldı. Bugün de hala bitmediği için görüşüyorlar. O netleşmediği  için kesin bir şey söyleyemiyoruz ama bu çalışmalar şu anda da yapılıyor" dedi. 


 
Asiltürk, parti genel merkezinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK  Parti ile seçim iş birliği görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK  Parti ile seçim ittifakını iki partinin iş birliği olarak nitelendiren Asiltürk,  görüşmelerin olumlu sonuçlanmasına ilişkin umudunu koruduğunu bildirdi. 


 
"Görüşmeler hala sürüyor" 


 
  İş birliğine yönelik görüşmelerin devam ettiğini dile getiren  Asiltürk, "Hala bu görüşmeler devam ediyor. Bugün bile görüşülüyor. Biliyorsunuz  bizim bu seçim iş birliğinde hedefimiz grup kurmaktır. Tabii bu nasıl olacak,  listelerde arkadaşlarımız, nerede ne kadar yer alacaklar bugüne kadar bu  müzakereler yapıldı. Bugün de hala bitmediği için görüşüyorlar. O netleşmediği  için kesin bir şey söyleyemiyoruz ama bu çalışmalar şu anda da yapılıyor" diye  konuştu. 
 
Asiltürk, AK Parti Saadet Partisi'nin seçim iş birliğinin  gerçekleşmesi durumunda farklı bir neticenin alınacağına işaret ederek, "Öyleyse  burada bizim de grubumuz olsun. AK Parti de bu seçim iş birliğinden yararlanır  ama biz de grup kuracak şekilde Meclis'e girelim. Bu çalışmanın bu kadar uzun  sürmesi bunu nasıl gerçekleştireceğiz çalışmasıdır" ifadelerini kullandı. 
 
AK Parti ile iş birliğinin hükümet kurabilecek bir sonuç  verebileceğini ümit ettiklerini ifade eden Asiltürk, "Arkadaşlar çoğu zaman bana  bunu sordukları zaman 'gaibi Allah bilir' diyorum. Yükselme olacağı söylenebilir  ama şu kadar artar denilemez. Toplumda da bu böyle hissediliyor. Ona biz bereket  diyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


 
"Bir tarafta AK Parti ile konuşurken başka bir yerle konuşulmaz  bizim inancımıza göre" 


 
AK Parti ile seçim iş birliği görüşmelerini sürdürürken bir başka  partiyle benzer görüşme yapmalarının ilkeleriyle bağdaşmayacağını dile getiren  Asiltürk, "Biz çok dürüst hareket etmeyi kendimize görev bilen kişileriz, böyle  bir inançta insanlarız. Bir tarafta AK Parti ile konuşurken başka bir yerle  konuşulmaz bizim inancımıza göre. Bitmediği için şu anda bir şey söylemek imkanı  yok ama bittiği zaman bir zaman kalır da bu şey olur mu olmaz mı onu da bilemem"  diye konuştu. 
 
Oğuzhan Asiltürk, AK Parti ile seçim işbirliği görüşmelerinin devam  ettiğini yineleyerek, "Bugün arkadaşlar bir şeye bağlarlarsa biter, biz de ilan  ederiz, onlar da ilan eder, biter" dedi. 


 
"Bizim birinci görevimiz inandığımız gerçekleri topluma anlatmaktır" 


 
AK Parti ile iş birliğinin sağlanamaması durumunda Saadet Partisi'nin  tek başına seçime gireceğine dikkati çeken Asiltürk, şöyle devam etti: 
 
"Şunu hemen hatırlatayım, bizim birinci görevimiz inandığımız  gerçekleri topluma anlatmaktır, Meclis'e girmek değildir birinci görev. Yani biz  Hakkı savunuyoruz ve o Meclis'e girsek daha büyük imkanlarla daha güzel savunulur  ama Meclis'e girip girmemek bizim elimizde olmadığı için biz ondan sorumlu  değiliz ama Hakkı tebliğ etmekten sorumluyuz. Biz bu görevimizi şimdiye kadar  yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız." 


 
Görüşmelerde, TBMM'de grup kuracak kadar milletvekili sayısı  istemelerinin nedenini Asiltürk şöyle açıkladı: 


 
 "Grubunuz olmazsa bir defa Meclis'in idaresinde söz sahibi olamazsınız  çünkü Başkanlık Divanında gruplardan temsilciler bulunur grup sayısına göre.  Grubunuz olmazsa Meclis genel kurulunda kanun tekliflerinin görüşülmesi sırasında  gruba yaklaşık bir saat imkan verilir, siz şahsınız adına söz alırsanız 10 dakika  ya konuşursunuz ya konuşamazsınız. Ayrıca daha önemli bir şey daha var, grubunuz  olursa her hafta yaptığınız grup toplantısında Türkiye'nin meselelerinin çözümü  için ortaya koyduğunuz gerçeklerin hepsi bütün televizyonlarda anlatılır. Halbuki  grubunuz olmazsa 78 milyona hitap edeceğinize, 70 kişiye hitap etmiş olursunuz. O  kadar büyük fark var ki bunun için grup elzemdir bir partinin gelişmesi  fikirlerini yayabilmesi için." 


 
 "Menderes şehitlik mertebesini kazanmış oldu" 


 
 Eski Başbakan Adnan Menderes'in idamının 54. yıl dönümünde Menderes'i  rahmetle andıklarını ifade eden Asiltürk, "Allah rahmet eylesin, şehit oldu.  Bizim inancımıza göre haksız olarak, zulmedilerek hayatına son verilen insanlar  hükmen şehittir. Menderes de bu mertebeyi kazanmış oldu. Çok büyük haksızlık  yapıldı ama hala o haksızlıkların düzeltilmesi için bir Hakka dayalı bir düzenin  kurulması için çalışmalar da sona ermiş değil. Ancak biz tek başımıza iktidar  olursak o haksızlıklar ortadan kalkar" diye konuştu. Akşam

Ak Parti Ve Saadet Partisi İttifak İçin Yeniden Görüşüyor

Editör: TE Bilisim