Her yıl binlerce Eğitim fakultesi mezunu olmakta. Sınıf öğretmeni mezunları da atama için KPSS sınavına girmekteler. Bir çoğu hayallerine kavuşurken, bazı adaylar ise heryıl atanamayan yüz binlere katılmaktalar. Eğitim Fakultelerin sessiz çığlığını işin olsa eklibi olarak duyurmaktayız. Buna göre Sınıf öğretmeni ataması yapılamayan mezun sayısı ne kadar olduğunu açıklamak istiyoruz. 

Her sene olağan atama zamanlarında atanan öğretmenler kadar atanamayan öğretmenlerde olmaktadır. Özellikle ihtiyacın çok olduğu sınıf öğretmenliğinde yapılan talep atanan kadar atanamayan öğretmenlerinde dışarıda kalmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden atanamayan öğretmen durumlarını da sizler için aktardık;

ATAMA BEKLEYEN SINIF ÖĞRETMENLERİ;

Atama bekleyen öğretmen sayıları her yıl düzenli bir şekilde artmakta sağlanan öğrenci talebi de artsa da öğretmenlerin yapılacak olan atama sayıları artmakta fakat talep ve artış o kadar çok fazla ki her yıl yaklaşık 100 bin atama yapılsa bile öğretmenlerin işsiz kalma durumu 10 yılda bitmektedir. Bu yüzden bu zamana kadar atanamayan sınıf öğretmeni sayısı yaklaşık olarak 430 bin civarında olmaktadır.

İŞİN OLSA