Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sunulan hizmetlerin e devlet portalına taşınması ile birlikte vatandaşlar daha hızlı ve güvenli bir şekilde bilgilerine erişim sağlama imkanı elde etmiş durumda. Yaşanan bu değişim sonrasında hızlı ve güvenilir bilgiyi elde edebilecek olan kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine yönelik pek çok farklı sorgulama işlemini yapabilmektedir. Sunulan hizmetler arasında en popülerler ise kuşkusuz SGK hizmet dökümü olmaktadır.

4A hizmet dökümü, 4B hizmet dökümü ve 4C hizmet dökümü olmak üzere üç farklı kanal üzerinden hizmete açılan bu sorgulama ekranları sayesinde, sigorta ile ilgili tüm bilgiler görüntülenebilmektedir.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK hizmet dökümü için sorgulama yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak e devlet üyeliğini ihtiyacı olacaktır. İlk başvuruların PTT üzerinden yapıldığı e devlet üyelğinde alınacak şifre ile birlikte oturum açılabilmektedir. Ardından tüm hizmetler üzerinden bilgi alınabilmektedir.

E devlet üyelik aşamalarını geçen vatandaşlar sorgulama işlemlerine hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Burun için e devlet'te Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet ekranlarına erişilmesi yeterli olacaktır. İlgili ekranlarda sigorta ile ilgili tüm bilgilerin elde edilebileceği özel bölümler bulunmaktadır. Böylece hizmetler üzerinden ihtiyaç duyulduğu anda sorgulamak yapılabilmekte ve bilgi alınabilmektedir.

Sigortalı için yapılacak sorgulamalarda sigorta ile ilgili resmi bilgiler, prim gün sayıları, ilk işe giriş ve çıkış tarihleri, primlerin hangi statü üzerinden ödendiği gibi detaylı olarak bilgiler aktarılmaktadır. Böylece kişiler işvereni tarafından ödemelerin düzenli yapılıp yapılmadığın ya da ödemelerin doğru statü üzerinden yapılıp yapılmadığını kontrol etme şansına sahip olmaktadır.

4A SSK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

4A üzerinden sorgulama yapmak ve bilgi almak isteyen kişileri Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri altında bulunan 4A hizmet dökümü bağlantısını kullanmalıdır.

4B Bağ-Kur Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bağ-Kur üzerinden sigortası bulunan kişiler ise e devlet üyelik girişi yaptıktan sonra 4B hizmet bilgisi bağlantılarını takip ederek bilgilerine erişim sağlayabilmektedir.

4C Emekli Sandığı Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler 4C statüsünde olduğu gibi bu vatandaşların 4C ile ilgili işlemlerini yaparken 4C tescil kaydı gibi bağlantılar üzerinden sorgualma yapması mümkündür.

Editör: TE Bilisim