PTT 2019 yılı 5 bin personel alım ilanı uzun zamandır beklenen ilanlar arasında yer alıyor. Daha önceki alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı istenilmediği için yoğun bir ilginin gösterildiği alımlar için en kısa zamanda ilanların açıklanması gerektiği adaylar tarafından ifade edilmektedir. Diğer yandan PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik  tarafından adayların beklediği alımlar için bir açıklama yapılmadı.

PTT (Posta, Telefon ve Telgraf A.Ş.) daha önce 2023 yılı hedefleri doğrultusunda 55 bin personel alımı yapılacağı ifade edilmişti. Buna göre  2018 yılında ise 5 bin kişilik  farklı kadrolarda alımlar yapıldı. Bu alımlardaki kadroların bir kısmı şu şekilde oldu; Gişe görevlisi, dağıtıcı, postacı, avukat, uzman kadrolarda başvurular alındı. Beklenen alımlarda 2019 yılında 5 bin personel alımı kadrolarından postacı başvuru şartları neler olur? Yaş, kpss, eğitim şartları yanı sıra postacı alımlarında bazı fiziki şartlar aranacak. Postacı kadrosunda hali hazırda PTT'de şirket aracılı ile çalışanlar ile diğer başvuru yapacak adaylar arasında başvuru şartları değişmektedir. Detaylar şu şekilde;

POSTACI BAŞVURU ŞARTLARI;

Postacı kadrosundaki alımlarda başvuru için eğitim şartlarında en az iki yıllık yüksek okullardan mezun olmaları gerekli olabilecek. Eğitim şartlarında şu bölümlerden mezun olmak istenilmektedir;

Diğer yandan PTT'de çalışan firmalara personelleri için herhangi bir ön lisans bölümünden mezun olmak yeterli olacaktır. 

Diğer şartlarında ise; ehliyet  sınıfında B ile A2 sınıfı ehliyete sahip olmak gerekmektedir. Ehliyetlerini monoküler teşhis ile almamış olmaları istenilmektedir. Postacıların dağıtım işlerinde görevlendirileceğinden her türlü iklim ve yolculuk şartlarına uygun olmaları istenilmektedir. boy ile kilo endekslerinin 15 ten fazla olmaması istenilmektedir. boy için erkekler 168 cm kadınlar ise 160 cm boyunda olmaları istenilmektedir. Postacı kadrolarında firmalara personelleri için boy ve fiziki şartları ve eğitim şartları farklılık göstermektedir. Diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA