KOSGEB Nedir? Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aracılığında kurulan küçük ve orta seviyede açılan ya da açılacak iş yerleri için finans desteği veren devlete bağlı bir kurumdur. İş kurmak isteyen ya da işini büyütmek isteyen kişiler hazırlayacağı proje ile KOSGEB' e bizzat başvuru yapmalıdır. Günümüzde genç neslin artması ile aldığı eğitimler ve sertifikalar doğrultusunda kendi işini kurmak isteyen kişiler KOSGEB' e başvurmaktadır. Ancak parası olmayan kişiler bu imkândan yararlanamıyor. KOSGEB' den faydalanmak için yatırım yapacak kadar sermayenizin olması gerekmektedir. 

Devlet aracılığı ile girişimci ve kobilere KOSGEB destekli kredi vermektedir. Öncelikle kuracağınız iş ile ilgili proje hazırlamanız ve başvuru esnasında projenizi yetkili kişilere sunmanız gerekmektedir. Ardından KOSGEB' in girişimci eğitimlerine katılarak sertifika almalısınız. Bu aşamaları tamamlayan kişilere maddi anlamda destek verilmektedir. 

KOSGEBE NASIL BAŞVURU YAPILIR? ŞARTLAR NEDİR?

KOSGEB'e başvuru yapmak için yaşadığınız ilde bulunan KOSGEB müdürlüğüne giderek başvurunuzu sağlayabilirsiniz. KOSGEB aracılığı ile işyeri açma ya da geliştirme destekleri, hibe kredisi ve faizsiz kredi imkânı ile tüm girişimcilere finans desteği vermektedir. Kredi için başvuran kişiler KOSGEB' in uyguladığı faizsiz kredi ile maddi desteğe sahip olabilir. Ancak bu imkândan faydalanmak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılarak başarılı bir şekilde kursu bitirmeli ve sertifika sahibi olması zorunludur. Ayrıca KOSGEB başvurusu için kendi sitesine girerek gerekli tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

•    T.C vatandaşı olmak, 
•    Yaş şartında 18 yaşını aşmış olmak, 
•    KOSGEB'in düzenlediği 32 saatlik eğitimine katılarak sertifika sahibi olmak, 
•    KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak, 
•    Beyanname doldurmak gerekmektedir.
Başvuru şartlarını gerçekleştiren kişiler KOSGEB' den destek kredisi alabilir. Uzman kişiler tarafından incelemeler sonucu kredi almaya hak kazanabilirsiniz.

İŞİN OLSA