Çeşitli şehirlerde aktif olarak çalışan Mahalle bekçileri mesailerini akşamüstü başlar güneşin batması ile beraber başlayan mesai sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Yangın sel doğal felaketler gibi tartışma ve kapı durumlarında genel Kolluk Kuvveti görevi üstlenen bekçiler daha büyük çaplı durumlarda da görevlendirilebilirler.

 İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bekçiler öncesinde eğitim alırlar ve daha sonrasında bekçilik görevine başlarlar. Çarşı ve mahalle bekçileri 2559 sayılı kanun maddesinin 16. Maddesinde yer alan yasaya göre silah kullanabilmektedirler. Bekçilerin görev yapma esasları ise 772 sayılı kanuna göre düzenlenmiştir ve silah kullanımının olduğu bu kanunda açıkça belirtilmektedir.

BEKÇİLER SİVİLDE SİLAH TAŞIYABİLİR Mİ?

Bekçiler polisler ile aynı statüye sahiptir. Polisler beylik silahların dışında başka silahlar da taşıyabilirler. Aynı kurallar bekçiler için de geçerli olduğu için günlük yaşantılarında beylik silahları dışında farklı silahları taşıma etkileri de vardır.

Bekçiler 60 yaşına kadar görev yapabilirler. Aynı zamanda haftada bir kez yılda 20 gün tatilleri vardır. Ayrıca Tüm sosyal haklardan faydalanmaktadırlar. Bunlardan dolayı silah taşıma işlemlerinde bir farklılık bulunmamaktadır. 20 yılını dolduran bekçilerin tatil süreleri ise 30 güne kadar çıkmaktadır.

Bekçi Alımı İlanları Yayımlanıyor mu?

EGM her yıl yeni bekçi alımları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda son zamanlarda en çok beklenen ilanlar arasında oldu. EGM bünyesine yeni bekç alımları yapacak. Söz konusu ilanalrı takip etmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

BEKÇİ ALIMI İLANLARININ TAMAMI BURADA