Bilindiği gibi bilişim personeli alımlarında kalifiyeli personellerin çalıştırabilmesini sağlamak için yasal düzenleme gereği Kamu Personeli Seçme Sınavı Puanı olmayanların KPSS puanı 70 olarak kabul edilebiliyor. Bir çok kamuda personel olmak isteyen adayları sevindiren bu gelişme ile birçok kurum bilişim personeli ilanı yapmakta. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan KOSGEB bilişim personeli alımlarına başvurular başladı. Başvuru yapmayan adaylar için başvuru şartlarını ve başvuruya ilişkin detayları paylaşıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI;

375 sayılı KHK ile ek 6 maddesi ve 31 Aralık 2008 tarihli KESGEB bilişim personeli alınmasına ilişkin yönetmelik 8. maddesi uyarınca KPSS puanı bulunmayanlar 70 Kpss olarak değerlendirilecek. Başvuru şartlarında ise adayların bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları istenilmektedir. Ayrıca adaylardan belirtilen mühendislik bölümleri dışında kalan bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren fizik, matematik ve istatistik mezunları da başvuru yapabilecek. Bu bölüm mezunlar aylık brüt ücretinin 2 katı ile ödenen unvanda görev alacaklar. Adayların askerlik ile ilişiği olmaması, yoğun tempoya ayak uydurabilmek, muhakeme yeteneği güçlü temsil yeteneğine sahip olan adayların başvuru yapması istenilmekte. Adaylardan bazı özel şartlar da istenilmekte. Bu özel şartlar için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

8 şubat 208 tarihinde başlayan KOSBEG bilişim personeli alımlarında son başvuru 23 Şubat tarihinde bitecek. Adaylar resmi internet sitesi üzerinde bulunan başvuru formunu doldurmaları gerekli alacak. Adaylara Sınav sözlü-uygulamalı mülakat sınavı yapılacak. 1 mart 2018 tarihinde mülakata girmeye hak kazananların isimleri duyurulacak. 12 Mart ile 13 Mart tarihileri arasında Ankara ilinde yapılacak olan sözlü mülakat sınavın ardından 70 ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacaklar.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim