İŞKUR personel alımlarına devam ediyor. İnternet sitesi üzerinden yapılan bir çok unvandaki personel alımlarına başvurular nasıl yapılıyor? Türkiye İş Kurumu işveren ile iş arayanlar arasında köprü görevi devam ediyor. Personel istihdamında Türkiye'nin önemli bir kurumu olan İŞKUR bir çok unvanda yapılan alımların sayısı 81 bin 925 olarak belirtildi. Türkiye geneli açık iş ilanları hangi illerde, hangi unvanda personeller alınacak. İŞKUR işçi alımlarında hangi şartları arıyor? Başvuru koşulları neler?

EN ÇOK HANGİ MESLEKTE ALIM YAPILIYOR?

İŞKUR'un gerçekleştirdiği alımlarda en çok personel alımı beden işçisinde olacak. 22 bin 24 beden işçisi için tüm illerde açık pozisyonlar bulunuyor. Eğitim seviyesinde okuyor yazar olması yeterli görülen alımlarda başvuru özel şartları firmalarda farklılık gösteriyor. Diğer alım yapılan mesleklerden satış danışmanı için 3 bin 431 kişi alınacak. Satış danışmanı alımlarında eğitim düzeyinde lise mezunları alıyor. Perakende ve toptan satış yapılan firmalar ile satış pazarlama üzerinde faaliyet gösteren işletmelerin yaptığı eleman alımlarında tecrübesiz ve tecrübeli alımlar devam ediyor.

ALIM YAPILAN MESLEKLER;

Beden İşçisi (Genel) 22 bin 024
Satış Danışmanı / Uzmanı 3 bin 431
Temizlik Görevlisi 2 bin 746
Makineci (Dikiş) 2 bin 411
Garson (Servis Elemanı) 2 bin 281
Güvenlik Görevlisi Bin 990

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

İŞKUR başvurusunda bulunmak isteyen iş arayanların internet ortamda başvuru yapabilecekleri gibi İŞKUR bürolarından da başvuru yapabilecekler. İnternet üzerinden yapılacak olan başvurularda adayların özgeçmiş oluşturmaları ve ilanların başvuru koşullarını detayları inceleyerek son başvuru tarihinden önce başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Başvuru yapmak için tıklayın : https://goo.gl/vrh8kf

Editör: TE Bilisim