Türkiye geneli bir çok il ve ilçede kamu veya özel firmalarda iş arayan adaylara yönelik olarak iş ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Personel alım ilanları İŞKUR üzerinden yapılan başvurularda en az ilköğretim mezunu, lise mezunu ve lisans mezunu olan adaylar arasından 101 bin 990 işçi, personel ve memur alımı yapılacak. Çok sayıdaki personel alımlarına başvuru yapmak isteyen adaylara yönelik olarak hangi mesleklerde en çok alım yapılacak. Adayların dikkat etmesi gereken hususlar neler? Başvuru şartları ve başvuru detayları neler aktarıyoruz..

İŞKUR 101 BİN 990 İŞ İLANI YAYIMLADI!

Başvuruları daha önce yayımlanan ve 22 Temmuz tarihi itibari ile yeni yayımlanan personel ilanlarına göre en çok alım yapılan meslekler arasında beden işçisi alımları gelmektedir. 26 bin 403 genel beden işçisi alımı yapılacak. Diğer en çok başvuru alan meslekler arasında 4 bin 132 ile temizlik görevlisi gelmektedir. Firmaların satış ve satış danışmanlığı görevlerini sürdüren meslek olan satış danışmanı ve satış uzmanı alımlarında ise 3 bin 325, servis elemanı garson alımlarında 3 bin 148 güvenlik görevlisi alımında ise 2 bin 877 alım yapılacak. Diğer en çok alım yapılan meslekler ise şöyle;

  1. Genel Beden İşçisi 26 Bin 403
  2. Temizlik Görevlisi 4 Bin 132
  3. Satış Danışmanı / Uzmanı 3 Bin 325
  4. Garson (Servis Elemanı) 3 Bin 148
  5. Güvenlik Görevlisi 2 Bin 877
  6. Makineci (Dikiş) 2 Bin 699
  7. Büro Memuru (Genel) Bin 804
  8. Konfeksiyon İşçisi Bin 500
  9. Şoför-Yük Taşıma 1 Bin 91
  10. Kasiyer Bin 354
  11. Ön Muhasebeci Bin 349

BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR!

Güvenlik görevlisi alımlarına yapılacak başvurularda adayların silahlı yada silahsız güvenlik sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Ayrıca özel güvenlik görevlisi alımlarında çoğu ilanda vardiyalı çalışma esasına göre görevlendirilecektir. Türkiye genelinde büro memuru alımlarına başvuru yapacak adayların bilgisayar bilgisinin olması, office programlarına hakim olmaları gerekmektedir. Adayların başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapılacak olan pozisyonlarda Türkiye İş Kurumu remi internet sitesi üzerinden e şube aracılığı ile üyelik oluşturularak başvuru yapılabileceği gibi, İşkur şubelerinden de başvurular alınacak. Adayların başvuru yapmak istedikleri pozisyonların genel ve özel şartlarını dikkatlice incelemeleri ve başvuru şartlarına uygun olan pozisyonlara başvuru yapmaları gerekmektedir.

http://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

Editör: TE Bilisim