İŞKUR aracılığı ile gerek kamuda gerek özel sektörde 100 binlerce personel alımı yapılacak. Alım yapılan pozisyondan neler? Hangi şartlarda adaylar başvuru yapabilecek diye merak eden iş arayan ziyaretçilerimize ilanlara ilişkin bazı detayları aktaracağız. İşin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimize kamuda ve özel sektörde personel alımlarını haberdar ederek, iş sahibi olmak isteyen adayların umudunu yetirmeden istedikleri pozisyonlarda çalışmaya başlamaktalar. Özel sektör alımlarda İŞKUR Türkiye'nin alım ilanı yayımlayan önde gelen kurumlardan bir tanesi. İŞKUR üzerinden açık iş ilanı sayısı 104 Bin'e erişti. Alım yapılan pozisyonları aktarıyoruz.

HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILIYOR?

İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan pozisyon Beden işçisi alımlarıdır. 24 Binden fazla ilanda eğitim düzeyinde en az orta öğretim mezunu olmak yeterli olacak. Ayrıca herhangi bir tecrübe olmadan da bu ilanlar aracılığı ile iş bulmak mümkün olacaktır. En çok alım yapılan mesleklerden diğeri de 4 Bin 106 personel ile temizlik Görevlisi alımı. Çok sayıda temizlik görevlisi alımları devam ediyor. Satış danışmanı aranan pozisyon sayısı da 3 bin 752 oldu. Diğer en çok yapılan meslekler ise şöyle;

Meslek Açık İş Sayısı
Beden İşçisi (Genel) 24240
Temizlik Görevlisi 4106
Satış Danışmanı / Uzmanı 3752
Garson (Servis Elemanı) 3509
Güvenlik Görevlisi 2699
Turizm Ve Otelcilik Elemanı 2430
Makineci (Dikiş) 2382
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 1527
Ön Muhasebeci 1281


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Başvuru yapmak için adayların İşkur E-sube üzerinden üyeliklerinin bulunması gerekiyor. Adaylar başvuru yapacakları pozisyonlar için özgeçmiş oluşturmaları ardından başvuru şartları uyan ilanlar için internet üzerinden e-sube ile başvuru yapabilecekler.

Editör: TE Bilisim