İŞKUR aracılığı ile iş bulmak isteyenler için artık e devlet sistemi devreye alınmış durumda. Daha kolay bir şekilde iş ilanlarına ulaşabilecek olan vatandaşlar, kamu ve özel sektördeki mevcut boş pozisyonlara online olarak başvuru yapabilecek. İŞKUR tarafından yapılan resmi açıklamalarda üstelik herhangi bir ek ücret bulunmuyor.

İŞKUR E devlet iş başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR boş pozisyonlarına online olarak başvurmak isteyenler öncelikli olarak e devlet üyeliğine sahip olmalıdır. E devlet üyeliği olan vatandaşlar ise İŞKUR hizmetleri içerisinde yer alan iş arama bölümünden istediğine göre iş arayabilir.

İş bulmada büyük kolaylık!

İş bulmak isteyenler için belirli il, meslek grubu, işveren türü, çalışma şekli gibi kriterlere göre arama yapılabilen iş arama bölümünde, üstelik hızlı başvuru işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Bu bakımdan sizler de bu konuda destek alabilmek adına Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş arama bölümünü kullanabilirsiniz. E devlet üyeliği olmayanların bu imkandan yararlanması mümkün olmazken, binlerce açık pozisyonun bulunduğu sistemde, farklı il ve ilçelerde istihdam imkanı yaratılmış durumda.

En çok boş pozisyonun bulunduğu meslek grupları ise şöyle; güvenlik elemanı, çağrı merkezi elemanı ve sekreter. Alımlar özel sektöre yönelik olduğundan dolayı tüm pozisyonlar için farklı kriterler aranmaktadır. Bu nedenle https://www.turkiye.gov.tr/kriterlere-gore-acik-is-sorgulama sayfasına erişim sağlandığında hangi pozisyona başvuru yapmak istiyorsanız, o mesleği seçerek açık pozisyonları görebilir, başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim