İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri buluşturan Türkiye'nin önde gelen kurumları arasında yer almaktadır. İşkur üzerinden açık iş ilanı sayısı bu gün itibari ile 79 bin rakamlarını aştı. En çok alım yapılan meslekler arasında beden işçisi ve satış danışmanı bulunuyor. İşkur üzerinden personel alımı yapan kurumlar arasında belediyelerde bulunuyor. Bir çok belediye personel alım ilanı İşkur üzerinden yayımlandı. Belediyelerde çalışmak isteyenler için başvuruyu nasıl yapacaklarını aktarıyoruz.

HANGİ BELDİYELER İŞKUR ÜZERİNDEN PERSONEL ALIYOR?

Belediyeler 30 dan  fazla ilan ile İŞKUR üzerinden başvuru almaya devam ediyor. İşkur üzerinden personel alımı yapan Belediyelerden bazıları ise şöyle; Şırnak, uzgörür, Balveren, Ören, Uludere, söğüt, Yaylakent, Üçtepe, Tefenni, Kazancı, Dedeli, Ağrı, Gürçeşme, Özkonak, Gebeceler ve Kemaliye Belediyeleri alım yapıyor. 

BAŞVURULAR HANGİ UNVANLARDA?

Belediyeler açık pozisyonu bulunan kadrolara alımlar devam ediyor. Daimi ve Geçici statüdeki alımlar; beden işçisi, kepçe operatörü, su kanalı işçisi, kamyon şoförü, makam şoförü, futbol antrenörü, bahçıvan, elektrik teknikeri, fırın ustası, peyzaj mimarı, dağıtıcı, büro işçisi gibi unvanlarda yapılacak. 

EN AZ İLKÖĞRETİM  VE LİSE MEZUNU BELEDİYE PERSONELİ ALIMI

Eğitim düzeyinde en az ilköğretim ve  lise mezunu olan adaylar belediyelerin İŞKUR üzerinden vermiş oldukları ilanlara başvuru yapabilirler. Adayların başvuru yaparken dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. Başvuru yapmak isteyen adayın ilanın yayımlandığı ilk 10 gün içerisinde talep yapılan il ya da ilçedeki İŞKUR şubesine giderek başvuru yapabilirler. Ayrıca internet sitesi üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Bunun için İŞKUR resmi internet sitesine üye olmaları başvuru adımlarında özgeçmiş bilgilerinin doldurulması ve son başvuru tarihinden önce başvurularını tamamlamaları gerekiyor. 

58 AÇIK İŞ İLANI

Başvuru yapmak isteyen adaylar dikkat ! Son başvuru tarihlerinden önce ilanları genel ve özel şartlarına uygun olanlara başvuru yapabilirsiniz. İşkur belediye iş ilanlarına başvuru yapmak için https://goo.gl/PB4DVv adres satırını tarayıcınıza yapıştırmanız açmış olduğunuz sayfada açık iş ilanlarında iş yeri unvanına belediye yazarak aratmanız yeterli olacaktır.