Lise ve Üniversitelerinden yeni mezun olan yada daha önce çalıştığı işten çıkarak yeni bir iş arayanların mesek edinmelerinde ve iş başı eğitimlerinde Türkiye İşkur önemli bir yere sahip. İş veren ile işçi arasında köprü gören Türkiye İş Kurumu açık iş ilanları sayısı ile rekora gidiyor. İŞKUR iş ilanları sitesi üzerinden paylaşılan verilere göre 84 bin üzerinde iş ilanına firma yada devlet kurumlarının personel ihtiyacı için başvurular alınıyor. Üstelik İŞKUR sitesi üzerinden başvuru detaylarını incelemek ve başvuru yapmak çok kolay.

İŞKUR'DA EN FAZLA HANGİ MESLEKLERDE İŞ İLANI BULUNUYOR

Firmaların ve kamu kurumların personel ihtiyacını temininde İŞKUR üzerinden başvuru aldığı en çok meslekler de belli oldu. En fazla açık iş ilanı Beden işçisinde bulunuyor. Site üzerinde açık iş sayısı 25 ocak tarihi itibari ile 21 bin 786 kişi bulunuyor. Diğer en çok alım yapılan mesleklerde satış danışmanı 3 bin 341 kişi, temizlik görevlisi 3019 kişi ile devam ediyor. İşte en çok alım yapılan 10 meslek;

  1. Beden İşçisi (Genel): 21786
  2. Satış Danışmanı / Uzmanı 3341
  3. Temizlik Görevlisi 3019
  4. Garson (Servis Elemanı) 2380
  5. Güvenlik Görevlisi 2267
  6. Makineci (Dikiş) 2107
  7. Beden İşçisi (Temizlik) 1450
  8. Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 1381
  9. Büro Memuru (Genel) 1235
  10. Ön Muhasebeci 1201

İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda bir çok sektörde alımlar bulunuyor. Sağlık sektöründen gıda sektörüne, üretim işlerinden büro işlerine bir çok farklı pozisyonda yapılan alımlar için başvuru işlemlerini tamamlamak ve iş ilanlarını site üzerinden incelemek kolaydır. Adaylar ayrıca İşkur şubelerinden de iş başvuru işlemlerini yapabilmekteler. Site üzerinden meslek eğitim kursları, İşbaşı eğitim programları, girişimcilik programları, Toplum yararına programlarına katılım yapılabildiği gibi işsiz kalan çalışanlar için işsizlik ödeneğine de başvuru yapılabiliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

İŞKUR aracılığı ile meslek edinmek isteyen ve iş arayanlar başvurularını elektronik ortamdan işkur internet sitesi üzerinden yapabiliyor. İşkur resmi internet sitesine giriş yaparak, öz geçmiş oluşturmaları, kişisel bilgileri doğruladıktan sonra açık iş ilanlarını incelemeleri ve başvru adımlarını tamamlamaları yeterli olmaktadır.

İşkur üzerinden iş başvuru yapmak için : https://goo.gl/CUvm7X

Editör: TE Bilisim