Türkiye İş Kurumu Türkiye'nin önde gelen personel istihdamı sağlayan kurumları arasında gelmektedir. İŞKUR personel alımı ve açık iş ilanları rekor sayıya ulaştı. Bugün itibari ile 121 bin 943 personel alımı yapılıyor. En çok alım yapılan meslekler hangileri? hangi koşullarda alımlar yapılacak. personel alımlarında detayları aktarıyoruz. 

EN ÇOK ALIM YAPILAN POZİSYONLAR!

İŞKUR 121 bin 943 işçi ve personel alımlarında en az lise mezunu adaylar için 28 bin 803 benden işçisi alımı yapılıyor. Beden işçisi alımlarında ayların en az orta öğretim mezunu olmaları yeterli oluyor. Türkiye genelinde neredeyse tüm illerde bir çok firma tarafından başvuru alınıyor. Özel başvuru şartlarında firmalarda farklılık gösterdiğinden başvuru yapacak olan adayların başvuru şartlarını incelemeleri gerekmektedir.

Diğer alımlardan bir tanesi de temizlik görevlisi alımları olmakta. 4 binden fazla temizlik görevlisi alımı yapılacak. Başvurular devam ediyor. Açık pozisyon sayısında 4 bin üzerinde alım yapılan diğer mesleklerden bir tanesi Servis elemanı (garson) alımları gıda sektöründe bulunan cafe, restaurant gibi firmalarda servis bölümünde görev almak isteyen adaylar için başvurular devam etmekte. Diğer alım yapılan meslekler ise şöyle;

Benden İşçisi (Genel) 28803
Temizlik Görevlisi 4492
Garson (Servis Elemanı) 4357
Satış Danışmanı / Uzmanı 4210
Makineci (Dikiş) 2739
Turizm Ve Otelcilik Elemanı 2707
Güvenlik Görevlisi 2504
Kasiyer 2045
Elektrikçi (Genel) 1991

Başvuru yapmak isteyen adalar esube.iskur.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden açık iş ilanlarına erişebilirler.