Kamu bankalarından vatandaşlara önemli bir finansal destek açıklaması geldi.

Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ile Halkbank aylık geliri 5 Bin Tl altında olan vatandaşlara ilk altı 6 ay geri ödemesiz bir kredi müjdesini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya üzerinden yeni destek için bazı açıklamalar yaptı. Ekonomik istikrar kalkanı açıklamalarında gerek bireysel ve gerek kurumların ihtiyaçlarının giderilmesi için temel ihtiyaç desteğini devreye aldıklarını açıkladı. Buna göre;

ZİRAAT, HALKBANK, VAKIFBANK'TAN MÜJDE;

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya üzerinden açıklamasının ardından üç kamu bankası Vakıflar Bankası, Zirat Bankası ile Halkbank ortak bir açıklama yaparak pandemi olarak ilan edilen Korotanivürs covıd-19 istikrara ve ekonomiye etkilerinin aza indirilmesi için (başvuru şartında) hane halkı baz alınarak geliri 5 bin Tl altında olanlara yeni bir kredi uygulaması başlattıklarını aktardı.

NE KADAR KREDİ VERİLECEK VADE SÜRESİ;

Bazı detayları belli olmaya başlayan kamu bankası bireysel ihtiyaç kredilerinde başvurular ne zaman alınacağı henüz belli değil. Toplamda 10 Bin TL'ye kadar kredi çekilebilecek. Ödemesiz dönemi ise 6 ay olacak. Vade sü resi 36 ay olarak hesaplanacak. Geri ödemeler eşit bir şekilde olacak. Kredini vade oranı için bir açıklama yapılması bekleniyor. Geri ödeme miktarının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı fakat uygun bir faiz oranı olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim