Bilindiği gibi hükümet ile bankaların masaya oturması ile emeklilere promosyon ödemesi yapmaları konusunda görüşmeler yapıldı. Kamu bankaları ile yapılan anlaşmaların sona ermesi ile özel bankalar ile de masaya oturuldu ve bankalar ile anlaşmalar tamamlandı.

Buna göre özel ve kamu bankaları ile yapılan anlaşma sonucunda emeklilere promosyon ödemesi yapılmaya başlandı. Ziraat Bankası aracılığı ile yapılan duyuru da promosyon ödemeleri konusunda önemli bir açıklama yapıldı.

ÖDEMELER BİR AY ERKENE ALINDI

Ziraat Bankası tarafından yapılan duyuru da emekliye promosyon ödemelerinin yapıldığı ve şu anda 4,7 milyon emekli müşterilerinin 2,6 milyonuna 1 milyarlar liraya yaklaşık bir ödeme yapıldığı vurgulanırken ödemelerin devam ettiği de belirtildi.

Promosyon ödemelerinin belirtilmiş olan tarihlerde yapılacağı belirtilirken Mayıs ayında ödeme yapılacak olan emeklilerin promosyon ödemelerinin de Nisan ayına çekildiğini ve ödemelerin tamamının Nisan ayı ile verilmiş olacağı belirtildi.

2 MİLYAR TL PROMOSYON ÖDENECEK

Ziraat Bankası ile emeklilerin yaptığı taahhütler sonucu toplam 2 milyar liralık bir promosyon ödemesi yapılmış olacak. Ziraat Bankası tarafından yapılan duyuru da 2 milyar TL ödemenin 2016 yılında bankanın elde ettiği kar oranının 3'te biri olduğu belirtildi. Promosyon ödemesi almak isteyen emekliler şube, atm, internet şubesi ve sms aracılığı ile promosyon ödemelerini alabilir.
Editör: TE Bilisim