Ziraat Bankası 6 Ay Geri Ödemesiz Düşük Faizli Ekonomik istikrar kalkanı temel ihtiyaç kredi

Ziraat Bankası düşük failiz kredisine kimlerin başvuru yapabileceği ve geri ödeme miktarı ne kadar olacağına dair detaylar belli oldu.

Buna göre orta ve düşük gelir düzeyindeki vatandaşların temel ihtiyaçlarının desteklenmesi için ihtiyaç kredisi ödemesi yapılacak. Vatandaşlara gıda harcaması, kira ödemeleri fatura doğalgaz, elektrik faturası gibi ödemelerini karşılanması için kredi verilecek. En az ödeme tutarı 5 Bin Tl. En fazla maksimum kullandırılabilecek destek kredi tutarı ise 10 Bin tl olarak açıklandı. Toplamda 36 ay vadesi olan bu kredide ilk 6 ay ödemesiz olacak. Vatandaşlar 30 ayda kredi ödemlerini bittirebilecek.

KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvuru şartlarında ise ev halkında geliri 5 bin Tl ve altında olması gerekli olacak. Bu kapsamda asgari ücretliler, serbest meslek çalışanları ve emekliler ile diğer meslek grubundan vatandaşlar orta ve düşük gelir grubundan vatandaşlar bu destekten yararlanabilirler.

GERİ ÖDEME NE ZAMAN BAŞLAYACAK NE KADAR GERİ ÖDENECEK;

Ziraat Bankasından temel ihtiyaç destek kredisi kullanan vatandaşlar 5 bin Tl kredide 30 aylık vadede her ay 188 TL ödeme yapacaklar. Yani 5640 Tl ödeme yapmış olacaklar. 640 Tl faiz ödemiş olacaklar. Müşterilerin 7.500 Tl vadede geri ödemelerinde ise 282 Tl taksitlerde toplamda 8460 Tl geri ödeme yapacaklar. Vatandaşların en üst rakamda kullanabilecekler, 10 bin tl için ise aylık taksitleri 376 Tl üzerinden 30 ay toplamda 11.280 Tl geri ödemesi olacak.

ÖZEL VE KAMU BANKASI BORÇ ERTELEME;

Ayrıca kamu bankaları ile özel bankalardan daha önce kredi kullanan vatandaşlar 3 ay süre ile borç erteleme başvurusu yapabilecekler. Bu konuda bankalar 31 Mart 2020 tarihine kadar olan kredi faizi ana parası diğer ödemeleri erteleyebilecekler.

Editör: TE Bilisim