Ziraat Bankası 6 Ay Ertelemeli 0.49 Faiz Oranı İle 10.000TL İhtiyaç Kredi Başvurusu Başladı!

Covid-19 salgın hastalık nedeni ile dönem dönem müşterilerini maddi anlamda rahatlatacak fırsatlar sunan Ziraat Bankası bu sefer de düşük faiz oranı ile temel ihtiyaç kredisi veriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 0.49 faiz oranı ile 10.000 TL ihtiyaç kredisi verecektir. Üstelik 6 ay erteleme fırsatı ile ihtiyacı olan banka müşterileri başvuruda bulunabilir.

Ziraat Bankası Kredi Başvurusu

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Finansal İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda salgın hastalık döneminde maddi anlamda zorlanan vatandaşlara destek amaçlı düşük faiz oranında kredi verilmektedir. Aylık geliri 5.000 TL' nin altında olan vatandaşlar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a "Temel İhtiyaç Kredisi" adı altında başvuru yapabilir. İlk 6 ay geri ödemesiz ve 0.49 faiz oranı birçok banka müşterisini sevindirdi. Kredi için başvuruda bulunacak vatandaşlar bankaların mobil uygulamalarından hızlı ve güvenilir bir şekilde başvurusunu tamamlayabilir. Ayrıca bankaya bizzat da gidebilirsiniz. Ancak yaşanan salgın hastalıktan dolayı bankalar müşterilerine tüm işlemlerini mobil uygulama ve müşteri temsilcileri ile görüşerek yapmasını vurgulamıştı. Kredi başvurunuz onaylandığı an cep telefon numaranıza bankanızdan mesaj gelecektir. Kredi onayı yoğunluğa bağlı 1-2 hafta arasında netleşecektir.

Ziraat Bankası kredi başvuru ekranı: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/tuketici-kredisi

Kredimi Nasıl Ödeyeceğim?

Ziraat Bankası, Vakıfbank veya Halkbank’tan çekmiş olduğunuz krediyi ödemek için banka ATM'leri üzerinden "Ödeme" bölümünden yapabilirsiniz. Ayrıca bankaların mobil uygulamaları üzerinden "Krediler, Bireysel Kredi Taksit Ödeme" şeklinde kredinizi kolaylıkla ödeyebilirsiniz.