2019 yılının son günleri yaşanırken, sigara tiryakileri 2020 yılında sigara fiyatlarına yapılacak zam haberini üzüntü ile izlemekteler. Çünkü 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren sigara fiyat listesi sosyal medyada dolaşmaya başladı. Peki sigaraya zam yapılacak mı? Sosyal medyada dolaşan bazı firmaların sigara fiyatları gerçek mi?

EN SON SİGARA ZAMMI NE ZAMAN?

Sigara paketleri tek tip haline gelecek. Bunun yanı sıra 2019 yılında bazı mekanlarda daha sigara yasağı getirildi. Geçtiğimiz aylarda vergi sisteminden kaynaklanan mali çarpan ve maliyet artışlar perakende satış fiyatının artışına neden oldu. 4 Temmuz 2019 tarihinde sigara fiyatları zamlanmıştı.

SİGARA ZAMMI İÇİN AÇIKLAMA YAPILDI;

Sosyal medya üzerinde hızla yayılan paylaşımın ardından British American Tobacco firması bir açıklama yaptı. zam yapılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Gerçek olmayan ve kurgulanmış görsellerin paylaşıldığı be bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği açıklandı.

SİGARANIN ZARARLARI;

Sigara içmek kalp damar sistemine zarar vermektedir. Sigara dumanı solunum yollarında ciddi iltihaplanma olmasına enfeksiyonlara neden olur. Diğer yandan cilt sağlığını olumsuz olarak etki eder. Ağız ve diş sağlığını olumsuz etki eder ve diş eti hastalıklarına neden olur.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim