Yök Başkanı Açıkladı! Üç Bölümü Seçenlere Asgari Ücret Düzeyinde Burs Verilecek!

Yükseköğrenim Kurumundan Mühendis olmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı açıklamada eni eğitim ve öğretim döneminde ilk 50 bin içinde olan öğrencilerin cevher hazırlama mühendisliği, jeoloji mühendisliği ile maden mühendisliğini tercih edenlere asgari ücret düzeyinde burs ödemesi yapılacak.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ile YÖK arasında yapılan protokollere göre mühendislik alanlarında ihtiyaç bulunan kadrolardaki eleman ihtiyacının giderilmesine yönelik olarak alınan bu karar ile madencilik alanında başarılı mühendislerin yetiştirilmesi sağlanacak.

NE KADAR BURS VERİLECEK? ŞARTLAR NELER?

Üniversiteye giriş sınavları sonuçlarında ilk 50 bin içinde olan ve tercihlerinde ilk 5 tercihe bu üç bölümü yazan öğrencilere net asgari cüret verilecek. Sıralamada 50 ile 65 bin arasında olan öğrencilere ise asgari ücretin yarısı kadar, 65 bin lira 80 bin arasında olan öğrenciler için asgari ücretin üçte biri kadar karşılıksız burs verilecek. Ayrıca başka burs almalarında da engel olmayacak.

Cevher hazırlama mühendisi ne işi yapar? Katı malzeme hazırlama ve cevher alanlarındaki sektörlerde görev yaparlar. Bunlar cam, seramik, boya endüstrisi, yem, enerji üretimi gibi alanlardır.

Maden mühendisi ne işi yapar? Yer altı veya yer üstü madenlerde maden işlerinin güvenlik ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi adımlarında görevli olan mühendislerdir.

Editör: TE Bilisim