Ülkemizde bilindiği üzere çok uzun yıllardır yerli aracın yapılacağı hususuna yönelik açıklamalar yapılmaktaydı. Son yapılan çalışmalar ile işin ciddi boyutta olduğu belirtildi ve merak ile beklenen yerli otomobil TOGG 27 Aralık 2019 tarihinde kamuoyuna duyuruldu. Açılışa çok sayıda kişi davet edildi ve konu hakkında detaylı açıklamalar yapıldığı gibi tanıtım sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrikli aracı kullandı. Milli gururumuz olarak paylaşılan elektrikli araç tanıtımı sonrası Alman devi Volkswagen'den çok önemli bir hamle geldi.

VW Elektrikli Araç Planlarını Erkene Aldı

27 Aralıkta TOGG elektrikli araç duyurusu yapıldı ve hem siyasi cepheden hem halk tarafından hemde ünlüler cephesinden elektrikli araç büyük bir beğeni ile karşılandı. Buna göre elektrikli aracımızın tanıtımından sonra Alman devi Volkswagen tarafından çok önemli bir adım atıldı. Volkwagen tarafından yapılan açıklama ile 2025 yılına kadar bir milyon elektrikli aracın üretileceği belirtilmişti. Türkiye'nin TOGG eletrikli araçları duyurulmasından sonra Alman devi Volkswagen bir milyon elektrikli araç üretme planını 2 yıl erkene aldı ve tarihi 2023 olarak vurguladı.

Buna göre Volswagen 2025 yılına kadar bir milyon araba üretecek iken son yaptığı değişiklik sonraso 2023 yılına kadar bir milyon araç üretecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye'nin elektrikli aracını nasıl buldunuz?