Yeni Tucson'dan 10 bin satacak.Yeni Tucson, Türkiye ’de 79.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.Yeni Tucson'nun özellikleri arasında 1.6 lt Turbo 177 Bg yeni benzinli ve 2.0 CRDI dizel motor dikkat çekiyor

Yeni Tucson, Türkiye ’de 79.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 1.6 litre T-GDI Elite Plus 4WD seçenek 113.900 TL, 2.0 litrelik CRDI Executive ise 169.900 TL etikete sahip.  Aracın Bodrum’daki tanıtımında konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker 2015 sonunda toplam otomobil ve h.ticari satışların 920 bin adetler seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerihi belirtti.  Gelecek yıl satışlarını “şimdilik” 870-880 bin adet aralığında öngördüklerini belirten Göker  Hyundai Assan’ın araç üretiminin 200 bin adeti aşacağını vurguladı.

Yılda 10 bin satacak

Göker yeni Tucson’un satışa sunulmasıyla ilgili olarak, ”Dinamik çizgileri, güçlü motoru, yeni nesil güvenlik donanımları ile Hyundai markasının prestijini ve kalite çıtasını üst basamaklara taşıyacak Tucson modelimiz Türk hayranlarıyla nihayet buluşuyor. Ekonomik 7 ileri DCT şanzımanı, Euro 6 normlarında 177 PS gücünde Yeni 1.6 Turbo GDI motoru, yenilenen ve ölçüleri büyüyen jantları, yeni güvenlik ve konfor donanımları ile 2015 yılının son 4 ayına damga vurmayı hedefliyor.  Tucson bütün dünyada aynı isimle ve küçük detaylar dışında hemen hemen aynı görsel özelliklerle pazara sunuluyor. Henüz pazara çıkmadan sadece Avrupa’da 10.000, dünya genelinde 60.000 adet satış bağlantısına ulaşıldı. Şimdiden otomotiv için otorite kabul edilen Almanya’daki sektör dergilerince yapılan karşılaştırmalı testlerde en yüksek puanlarla birinci sırayı aldı.”dedi.

5 günde 500 sattı

 Araç Türkiye’de satışa sunulduğu geçen hafta itibarıyla 5 günde 500 adet sattı. Yeni Tucson, Hyundai’nin Avrupa ve Türkiye’deki marka imajına katkıda bulunmak adına yollara çıkıyor.  Hyundai’nin SUV segmentindeki en önemli modeli olması hedeflenen Tucson, daha önce Hyundai’yi düşünmeyen müşterilerin  ilgisini çekmeye hazırlanıyor.  ix35 modelinin yerini alan Tucson bu araçtan bir gömlek üstün iç ve teknik  özelliklere sahip.

Santa Fe ile girdi

Hyundai, ilk olarak 2001 yılında Santa Fe ile Avrupa pazarına giriş yapmıştı. ix35 ölçülerine göre toplam uzunluğu 65 mm, toplam genişliği 30 mm arttırılan yeni Tucson’un yüksekliği ise 10 mm alçaltıldı. Bu sayede daha sportif bir görünüm elde eden Yeni Tucson’un dingil mesafesi de 30 mm arttırılarak iç mekan çok daha ferah hale getirildi.

Donanımlar ve rahatlık

Tucson iç mekanında yeni soft-touch ve yüksek kaliteli malzemelere yer veriyor. Bu sayede kalite hissi artırılırken aynı zamanda konfor da ön plana çıkıyor.  11 adet yeni gövde rengi, 3 adet ferah ve şık siyah, bej ve bordo iç mekan rengiyle beraber sunuluyor.  Tucson, yatay ve dikey olarak kendi kendine park edebilme özelliği ile üst düzey konforu sunuyor. Şehir içerisinde park etmeyi teknolojik olarak konforlu hale getiriyor. Yeni Akıllı Park Asistanı (APA) özellikleri arasında sıkışık park alanından çıkış modu da bulunuyor. Akıllı bagaj kapağı özelliği ile eller doluyken de bagaja erişim çok kolay. Bu özellik sadece 2.0 CRDi Executive modelde sunuluyor. A sütunu eski nesle göre 37 mm daraltılarak alt yan camlardan da maksimum görünürlük elde edilmesine olanak sağlandı. Ayrıca yine önceki modele kıyasla kör nokta genişliği de 6 mm daha az olması için yeniden tasarlandı. Orta konsolda yer alan yeni nesil navigasyon sistemi de yansıtıcı olmayan 8-inç ekran ile donatıldı. Aynı zamanda USB flash diske depolanan ve daha sonra hızlı bir şekilde güncelleme imkanı sunan haritadaysa daha fazla rota seçeneği var. Araç Stabilize Yönetimi (VSM) ve Elektronik Stabilite Kontrol (ESC) programları Yeni Tucson’da kombine olarak görev alıyor. Bu programlarla birlikte Elektronik Direksiyon Sistemi (MDPS) de sürücüye ani manevralarda kontrolü kaybetmemesi adına yardımcı oluyor Farklı yol koşullarındaki hızlanma veya fren anında VSM, optimize edilmiş gücü direksiyona ileterek sürücüye yardımcı oluyor.

Tucson’un gövdesinde yüzde 51 oranında Yüksek Mukavemetli çelik kullanılıyor. Ayrıca burulma sertliği yüzde 48 artırılan gövde, daha yüksek darbe dayanıklılığı da sağlamış oluyor. Yeni Tucson, 0.33 hava sürtünme katsayısı ile de tasarımındaki aerodinamik etkileri göz önüne seriyor. Yeni Tucson, Türkiye’de 132 PS beygir gücünde 1.6 litre atmosferik direkt enjeksiyonlu ve 177 PS, turbo beslemeli T-GDI benzinli motorlarla satışa sunulurken aynı zamanda 185 PS, 2.0 litre common rail dizel seçeneğe de yer veriyor. Yeni nesil 1.6 litre turbo beslemeli motor, 177 beygirlik gücün yanı sıra 265 Nm’lik maksimum tork değeri de sunuyor. 1500-4500 devirler arasında ortaya çıkan bu tork, dört tekerlekten çekiş sistemiyle beraber oldukça keyifli ve atak bir sürüş imkanı sağlıyor. Sadece çift kavramalı 7DCT şanzımanla sunulan dört tekerlekten çekiş sisteminin haricinde, 4x2 seçenek de sadece manuel vites opsiyonunda sunuluyor. Daha fazla ekonomi ve performans isteyen kullanıcılar için geliştirilen 2.0 litrelik CRDI dizel ünite ise 185 beygir güç üretiyor. 1750-2750 devirler arasında 400 Nm tork sunan bu ünite, 6 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanla kombine ediliyor 1.6 GDI 132 PS benzinli motor ile STYLE, STYLE PLUS ve ELITE donanım seviyeleri sunuluyor. 1.6 T-GDI 177 PS motor seçeneği ile ise STYLE, ELITE ve ELITE PLUS versiyonları kullanıcıları ile buluşturuluyor. 2.0 CRDi Dizel 185 PS motor ise en yüksek donanım seviyesi olan EXECUTIVE’le satışa sunuluyor. Düşük hacimli 1.6 lt dizel motorun da otomatik şanzımanla kombine edilmesi için grup çalışmalar yapıyor.

Yedi ileri çift kavramalı şanzıman (7DCT)

Hyundai’nin Accent Blue ve i30 modellerinde de kullandığı 7 ileri çift kavrama teknolojisine sahip DCT şanzımanı, Tucson’un da en önemli silahlarından biri. Hyundai’nin ilk kez SUV segmentinde Tucson’la görev verdiği bu şanzıman, şehir içinde muazzam bir konfor ve yakıt ekonomisi sunarken aynı zamanda daha fazla performanslı kullanım isteyenler için de manuel modunu öneriyor. Yeni 7DCT şanzıman, kullanım özellikleri bakımından kullanıcısına üstün bir konfor sunarken aynı zamanda çift kavrama sayesinde de sarsıntısız ve kesintisiz vites değişimleri gerçekleştiriyor. Örneğin, yüksek hızlarda motorun devrini düşük tutan  bir üst dişli oranına sahiptir. Sürücünün tepkilerine göre 7DCT, geçişleri elektronik bir beyin sayesinde milisaniyeler içerisinde gerçekleştiriyor. 1.6 litre T-GDI benzinli motorun DCT’li versiyonları, kaygan zeminlerde ve virajlarda maksimum koruma sağlayan dört tekerlekten çekiş sistemi (4WD) ile sunuluyor. Sürüş zevkini de artıran bu sistem, normal yol koşullarında torkun yüzde 100’ünü ön tekerleklere iletirken aynı zamanda yüzde 50’lik kısmını da arka tekerlere gönderiyor. Hyundai, bölge pazarında etkili rol oynamak ve payını artırmak için Tucson’u Nosovice, Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikasında üretiyor. Yıllık olarak 330 bin adet üretim kapasitesi sunan Hyundai Çek Cumhuriyeti Fabrikası’nda üretilen Tucson’ların yüzde 90’ı yine Avrupa pazarına ihraç ediliyor.

Editör: TE Bilisim