9 Kasım 2020 tarihinde sosyal medya üzerinden bir basın açıklaması yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sağlık nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştır. Buna göre bugün MYK toplantısının ardından gerçekleşen toplantılar sonucunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından bir yazılı açıklama geldi. Açıklamada Albayrak'ın görevinden affının kabul edildiği açıklanmıştır.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Belli Oldu!

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim olacak sorusunun cevabı resmi gazetede ilan edildi. Açıklamada Lütfi Elvan 10 Kasım 2020 tarihi itibari ile Bakanlık görevine getirilmiştir. Lütfi Elvan kimdir? 12 Mart 1962 yılında Karaman ili Ermenek'te dünyaya gelmiştir. Baba adı A. Nuri ve Anne adı ise Samiye’dir.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan eğitimini Maden Yüksek Mühendisi olarak tamamlamıştır. Planlamacı ve Ekonomist unvanları bulunan Elvan'ın Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesinden Madencilik Fakültesinden mezun olmuştur. Leeds Üniversitesinde ve Delaware Üniversitesinde yüksek lisans mezuniyeti almıştır.

LÜTFİ ELVAN’IN ESKİ GÖREVLERİ;

Daha önceki görevleri; İlk olarak Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. Devlet Planlama Teşkilatında planlama uzman yardımcısı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinin ardından pek çok idari görevlerde bulundu. Milletvekilliğinde Karaman ili 23. dönemde vekil olarak seçilmiştir. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı görevlerini yaptı. Sırasıyla Antalya ve Mersin illerinden vekil seçilmiştir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. 2 çocuk babasıdır. 64. hükümette Başbakan Yardımcılığı, 65. hükümet döneminde Kalkınma Bakanlığı görevlerini yapmıştır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim